Dagens träning!

Spread the love

image

Dagens träning blev:

Vilja – Sitt, sitt framför höger ingång, sitt som är ett moment i Fortsättningsklassen. Det enda som är nytt är egentligen att de skall sätta sig vid sidan först. Så det vi skall träna på idag är att från sittande vid sidan sätta sig framför och att hon skall sätta sig RAKT!

Lystra – Eftersom jag vill att hon har hakan i backen på platsen och det i stort sett alltid är i lämnandet som hon lyfter så skall jag träna intensivt på att lämna henne på alla möjliga konstiga sätt (snubblandes, hoppandes, springandes, osv) och belöna om hon har kvar hakan i backen. Om hon ligger med hakan i backen efter lämnandet kan hon ligga i stort sett hur länge som helst, iallafall om det inte händer något som stör henne riktigt mycket!

Uppdatering om hur träningen gick: Vilja sätter sig snett och lite snävt (trampar inte runt ordentligt med bakbenen) när hon skall sätta sig framför mig. Tog fram klossen och tränade henne att kunna trampa med bakbenen åt höger. Vi har ju alltid tidigare bara tränat att hon skall trampa åt vänster och göra ingångar men nu är det dag att ta tag i att hon skall kunna gå åt andra hållet också (i avancerad klass kommer ju fotgående och ingångar på höger sida). Hon kom igång och kunde ta några steg åt höger men flyttade sig sedan tillbaka mot min vänster sida men vi kom iallafall en liten bit på väg. När jag sedan tog bort klossen och gjorde sitt framför trampade hon faktiskt på bättre med bakbenen och satte sig rakare front mot front!

Med Lystra ställde jag mig framför en spegel så att jag kunde ses henne när jag lämnade och hon var jätteduktig. Rättade till huvudet vid ett par tillfällen direkt när jag lämnade men lyfte inte huvudet även om jag provocerade och hoppade iväg, sprang fram några steg, petade på henne med foten, mm. Duktig flicka!

2 tankar kring ”Dagens träning!

 1. Annica

  Bra jobbat 🙂 Nu när Vilja fick en hundrapoängare senast, måste du ändå tävla en gång till och få ”rätt poäng” för att få titel RLDN N (eller vad det heter..) titeln?

  Svara
  1. Helena Inläggsförfattare

   Ja om man vill får man ju gå upp och tävla i nästa klass när man får 100 poäng på en tävling men då får man inte titeln RLDN och det kan ju vara lite kul 🙂 Med Lystra har jag ju struntat i LP i ettan och tvåan men det känns mer påfrestande för hunden att traggla flera tävlingar i samma klass i lydnanden än i rallyn. Ingen bana är ju den andra lik och det känns som om vi har stora flrutsättningar till över 70 poäng på en tävling till. Så vi kör på titeln 😉 Tyvärr är det inga fler tävlingar nu 🙁

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *