Det kom lite snö ;-)

Spread the love

Jag vet att norrlänningarna gör narr av oss Stockholmare och säger att det blir kaos i Stockholm om det är två bilar och en snöflinga i samma korsning 😉

Men idag var det EN bil och betydligt mer än EN snöflinga på vår uppfart kan jag tala om!

Meen eftersom jag är gift med en halvnorrlänning (hälsinge) så tog jag mig målmedvetet an uppgiften.

Hur svårt kan det va tänkte jag kaxigt och började skotta fram bilen imorse….först en halvmeter snö ovanpå bilen som skulle bort, sen en ”lättare” skottning på infarten för att få ut bilen och JA det gick bra ut från infarten men sen satt jag ohjälpligt fast och kom varken framåt eller bakåt….

Jag skottade, försökte igen, skottade lite till, försökte igen, skottade ännu mer och så hör jag plogbilen komma. Och där står jag som en propp mitt i vägen!

Killen i plogbilen hoppar ur och hjälper mig, han lyckas få loss bilen och backar nerför gatan (och på vägen glider han in i grannens staket).

Han plogar sedan gatan och jag kör upp bilen och tänker ställa in den på infarten igen men tog kurvan lite för snävt (samtidigt som jag pratade i telefonen med mitt ”besök” för att meddela att jag var sen) och fastnar såklart i vallen vid brevlådan och sitter fast IGEN!

Den snälla plogkillen börjar nu se lite lätt trött ut men hjälper till att putta så jag kommer loss. Han ber mig backa ner en bit och säger att han ska göra något han aldrig gjort (och som han eg. inte får göra). Han plogar vår uppfart!!! Puss på honom 🙂

Han säger till mig att köra in bilen på uppfarten och ber mig att inte köra mer bil 🙂 Vadåå aldrig mer? Eller bara idag? 😉 Nu har jag precis ringt till grannen och förklarat att deras staket blivit nermejat, och han skulle ändå byta den delen av staketet för den var rutten så det gjorde ingenting – puss på honom oxå!

Tur man har trevliga grannar och en STOR bukett rosor till den underbara plogkillen som förmodligen kommer få skäll för att han blivit försenad pga lilla mig 😉

1 tanke kring ”Det kom lite snö ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *