Veckan som gått!

Spread the love

Nu är det full fart på alla fronter. Tre kurser är i full gång, både valp- och unghundskurs startade förra veckan och Rallylydnadskursen startade igår! Det är tre gäng med härliga, vetgiriga, förväntansfulla och positiva ägare och hundar.

Hundrummet (garaget) funkar superbra för 4-5 hundar samtidigt men vintretid får max antal hundar/kurs ligga på 5 hundar. Varje hund och ägare ”boar” in sig i sitt lilla bås (mina kompostgaller med tyg) så funkar det jättebra att koncentrera sig utan att bli störd av hunden bredvid.

IMAG0275 IMAG0274 IMAG0271 IMAG0270

Jag har köpt 2 stora spotlights (med 2 lampor på varje) som lyser upp träningsplanen utomhus uppe på tomten så att det blir som dagsljus så utomhusträningen funkar också jättebra!

 

Lystras operationssår har läkt otroligt fint och såret har varit torrt och fint hela tiden. Hon har låtit såret vara utan att försöka klia, slicka eller bita så tratten hade hon bara på sig första natten.

IMAG0306

Kort på det största såret taget första dagen!

IMAG0311

Och det lilla såret (taget första dagen)

IMAG0300IMAG0298

Efter det har vi istället kört med t-shirt som skydd och det har funkat jättebra. Men imorgon åker t-shirten av för då skall vi tillbaks och ta bort stygnen!

IMAG0312

Lite ”egen” träning har vi också hunnit med även om Lystra har fått ta det lite försiktigt med ”ta i” och ”springa fort” moment. På inomhusträningen förra helgen var nog första riktiga träningspasset sen hon opererades och det märktes på att hon var lite låg och trött och inte hade någon riktig gnista. Det mest positiva på den träningen var att hon gjorde ett jättesnyggt sättande under gång och det var allra första gången som vi gjorde hela det momentet tävlingsmässigt!  I tisdags på ridhusträningen hade hon däremot samma arbetsglädje och fart som hon brukar och vi hade en bra träning!

Jag har ju jobbat mycket med detaljer på sista tiden och nu när det börjar bli dags att länka försöker vi hitta en (relativt lugn) belöning som gör att hon klarar att hålla fokus genom ett helt program och som hon tycker att det är ”värt” att jobba länge för. Återkommer om hur jag har tänkt och hur det går.

Vilja och jag fortsätter med rallyträningen både detaljer och längre banor och hon fick ocksp vara med och träna i ridhuset i tisdags. Vi tränade fotgående svängar, vändningar, halter, sitt framför, snurrar, hopp över hinder och lite annat smått och gott som vi har nytta av i rallyn.

På tal om Vilja så måste jag bara berätta om min underbara diplomathund som håller ordning och reda och inte tycker om när det blir bråk!

Igår hade Rufus hittat ett märgben nere under snön som han höll på och grävde fram. Han är en hungrig liten kille så när Jackie kom för nära och funderade på om hon fick hjälpa till och gräva så morrade han först för att varna men när hon inte snabbt nog flyttade så for han upp och flög på henne och hon svarade så de två rök ihop! Nästan innan jag hann reagera så kom Vilja farande från ingenstans och gick emellan! Hon sprang fram och skällde till så både Jackie och Rufus direkt slutade bråka! Vilja är så otroligt tydlig och har sån pondus att ingen av dem hade en tanke på att fortsätta slåss eller att omrikta sin aggressivitet och bli arga på Vilja. De bara upphörde att bråka men gick och blängde lite på varann en kort stund efter men då var Vilja där som en ”hök” och medlade!

DSC_2734

<3 <3 <3 <3 Inget BRÅK på vår gård säger Vilja <3 <3 <3 <3

Hoppas ni alla får en mysig alla <3-dag!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *