Jaktträning

Spread the love

Nu när Lystra har tagit bort stygnen är det dags att försöka få till åtminstone 2-3 jaktträningar/vecka. Idag hade vi husse med oss till hjälp att kasta, smyga ut dummisar och att filma!

Så jag tänker inte skriva så mycket om dagens träning för ni får kolla på filmen istället!

 

Men jag kan avslöja att jag är väldigt nöjd med dagens träning och att båda tjejerna fick både ris och ROS <3

Och när vi gick hem fick båda två gå lösa hela vägen hem. Vilja gick lite före med en dummi i munnen och Lystra gick jaktfot, hela vägen från skogen. När vi mötte en tjej så tog jag in båda fot bredvid mig när vi passerade. Precis när vi går förbi säger tjejen men Åhh va duktiga ni är!

Vi går en bit till och Vilja som går lite före stannar till och tittar in mot en korsande gångväg och sen tittar hon på oss = skvallrar (matte det kommer någon). Jag säger till henne att stanna och när jag kommer fram ser jag att det kommer två män med en hund. Tar in båda vid min sida och passerar och hör då hur den ena mannen säger men Åhh va duktiga de är!!! Alltid kul när främmande personer (både med och utan hund) kommenterar att man har duktiga hundar! Det är så lätt att folk bara klagar om man har dem lösa utan att fundera på om de faktiskt sköter sig och ”klarar” av att gå lösa!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *