Långa raka linjetag & markeringar med ”hinder”

Spread the love

Idag var det dags för ett nytt träningspass där både husse och videokameran vad med 😉 Vi höll till på samma ställe som igår och gjorde fyra målområden (vi gick runt ängen så det fanns inga spår idag hemmer). Tre av områdena var samma som igår men det fjrde flyttade vi ut en bit för att det skulle bli mer likt en kvadrat. Vi gick in i mitten så att det inte blev några spår mot målområdena och vi ställde oss dessutom på ett annat ställe än vi var igår för att det inte skulle bli i ”gårdagens spår”. Allt för att de verkligen skulle springa rakt ut där jag pekade utan några som helst referenser (mer än att de hade varit med när vi gick runt ängen och la ut dem).

Lystra hade en helt annan säkerhet och fart idag än igår och hon sprang lååånga raka linjetag åt alla hållen!

Vilja gjorde inte en tendens till att knalla idag heller. Det är verkligen roligt när man kan föra två hundar och ha dem lösa hela tiden och lita på att de inte knallar eller tjuvar varandras apporter. Lystra är och har alltid varit väldigt stadig och duktig men Vilja har ju gärna sett att allt är till henne men nu när hon snart blir sju år så verkar det som om hon börjar lugna ner sig och kan vänta på sin tur 😉

Däremot så är hon hemsk på att leta efter flera när jag skickar henne på linjetag och vill gärna ta flera apporter i taget 🙁 Jag får helt enkelt sluta att skicka henne när det finns fler än en apport och hoppas på att hon lär sig till sist 🙂 Det är så trist att man inte kan göra övningar där det ligger flera ute och skicka varannan gång men det är nog bara att acceptera att Vilja tar flera om hon får chansen! Som sagt VILJAN är det ju inte fel på 😉

Vi hade en härlig och rolig träning idag också och förutom ite skönhetsfläckar (Vilja) så skötte sig båda tjejerna JÄTTEBRA!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *