Lystras ridhusallergi

Spread the love

Igår eftermiddag såg jag plötsligt att Lystra var svullen på höger sida av nosen, under ögat. Hon kliade sig och skakade på huvudet som om hon hade klåda i öronen och på huvudet. Det var samma symptom som hon hade vid de två tidigare tillfällena (vintertid för ett år sen och för två år sen). Men denna reaktion var mycket mildare än de två tidigare. Vi har ju tidigare misstänkt att det varit en reaktion på något i ridhus och igår på träningen var hon ju väldigt intresserad av underlaget och hon ville ju dessutom inte ligga med huvudet vilande på underlaget (hakan i backen) så som hon brukar göra. Frågan är om det blev för mycket ”allergen” för henne igår och att hon kände av klådan vid platsliggningen (som var det sista vi gjorde).

Detta talar ju för att hon till en viss gräns klarar träning i ridhus men att det ändå är något i ridhus som hon reagerar på när det blir för.mycket av det ”goda”.

Tur att jag inte planerat för några tävlingar i ridhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *