SOLIG & rolig träning på NBK

Spread the love

Idag har jag och Karin varit på NBK och tränat i solen! Helt underbart väder idag och nu börjar det kännas som om det finns hopp om att våren kommer….

Jag började med att köra igenom Vilja i nybörjarklassens rallymoment och hon var som vanligt pigg, glad och fokuserad!

Sen var det Lystras tur och vi fokuserade på 3 moment av veckans planering

  1. Hopp – apport: Jobba med att säkra återhoppen genom att bara göra återhopp från olika vinklar (variera med apporten i munnen och att hon får vända sig och plocka upp den bakom sig) – JIPPIE idag kändes det som om poletten riktigt ramlade ner och att hon sökte upp hindret vid återhoppet även om  jag kastade appoten så att hon kom ”toksnett”!! Jag började med att träna snea återhopp utan apport, sen sittandes med apport i munnen och till sist att apporten låg bakom henne och hon fick vända sig om och ta den när hon satt väldigt snett från hindret. Hon missade någon gång på vägen och sprang runt hindret men då jag retades med att hon missade sin belöning var det som om poletten ramlade ner och hon äntligen fattade VAD som blev fel (dvs återhoppet). Vi avslutade med att köra några hela moment där jag medvetet kastade väääldigt snett och hon fixade dessa perfekt!!Hon har tidigare sett lite förvånad ut när hon sprungit runt hindret och kommit till mig med apporten och inte fått någon belöning – som om hon inte förstått VAD som blev fel men idag känns det som om vi kom många steg i rätt riktning!!!
  2. Metallapportering – jobba med att snabba upp återgång till mig genom att göra explosiva lekövningar innan apporteringen och sen belöna snabbt emot mig med ”ta den” och lek – Hade överlag bra fart och en härlig attityd idag och gjorde en HELT perfekt metallapportering med full fart ut, snabbt gripande, full fart in och snygg ingång! Gjorde två till där jag belönade med boll bakåt när hon kom med apporten i full fart mot mig!
  3. Inkallning med ställande – 1. Jobba med snabba inkallningar på samma sätt som i apporteringen. 2. Jobba med snabba ställanden med skål bakom varierat med boll från mig som kastas över hennes huvud – Missade en gång och kom hela vägen in till mig utan att stanna, en var full fart på inkallningen och snabbt ställande och den tredje var full fart på inkallningen och OK ställande. Varierade med belöning från mig och boll bakom henne.
  4. Sen gjorde vi skick till rutan och varierade med att belöna att hon sprang ut och ställde sig mitt i rutan och att hon la sig snabbt. – Även här fick vi ett genombrott på nedläggandet. Efter några gånger började hon  till och med att lägga sig ”innan” kommando men det känns som ett lyxproblem mot att hon har varit väldigt frågande till att lägga sig i rutan, ibland satt sig ner och vid några tillfällen lagt sig men vääääldigt segt.

Vi hade en RIKTIGT rolig och solig träning med flera genombrott med Lystra och det var en vitamininjektion att träna med två hundar som hade en härlig attityd och fullt med spritt i kroppen – underbart med VÅR i luften och utomhusträningar tycker både jag och vovvarna!!

TACK för idag Karin!

 

3 tankar kring ”SOLIG & rolig träning på NBK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *