Många avslut & flera nystarter!

Spread the love

I tisdags hade vi sista tillfället på Unghundskursen och nu ikväll var det dags för sista tillfället på vlpkursen. Det har varit två väldigt roliga grupper att ha. Det har varit små grupper men eftersom vi har varit en hel del inomhus så har det varit ganska lagom iallafall.

IMAG0585

Hanteringsträning på valpkursen

IMAG0593

IMAG0598

Och igår var det tredje tillfället på rallykursen och detta är ett väldigt roligt gäng som kommer med glada uppmuntrande hejarop och pratar i munnen på varann! Alla i gruppen är väldigt inriktade på att åka på en gemensam tävling i början av sommaren när de har gått fortsättningskursen så det är jättekul!

Nästa helg är det dags för viltspårhelgen och veckan efter startar jaktapporteringskursen (finns fortarande några platser kvar)! Så kursverksamheten rullar på!

Det har börjat ramla in en hel del privatkunder också vilket är jättekul. I måndags var det återbesök hos den lilla stressade JR-killen och han hade gjort fantastiska framsteg på bara 2 veckors träning 🙂 Först fick han träna hundmöten med Vilja (först koppelmöten på vägen) och matte jobbade på så bra och såg till att han inte varvade upp sig! Sen fick de hälsa lösa och då blev han lite väl ”PÅ” Vilja som bara ignorerade honom in i det längsta men sedan sa hon till honom vänligt men bestämt – underbart duktiga Vilja ♥ Vi avslutade med att de fick stå lugnt bredvid varann och äta godis ♥ Efter det gick vi in och körde filtträning och pratade o att betinga lugn och avslappning och den lille killen låg sedan kvar i sin korg i vardagsrummet under tiden som vi satt i köket och pratade – något som enligt matte aldrig händer då han alltid vill vara där hon är! Duktig liten kille!!

I tisdags var det ett första besök hos en blandistik (tre bruksraser) som gör utfall mot andra människor när hon går i koppel och skäller och vaktar både hemma och ute. Där blir det en del att jobba med men hela familjen var väldigt engagerade så det kommer säkert bli bra!

Igår var det två nya privatkunder som hörde av sig varav det ena var en BC som vallar bilar 😉 Och imorgon kommer en privatkund för att lära sig mer om att lägga blodspår.

 IMAG0582

Eftermiddagstugg!

Sen har Jackie varit här på heltid till och från i 2 veckor då hennes familj har varit bortresta och Rufsen är här tre dagar i veckan så det blir en hel del hundpromenader och lek i flock på tomten men träning har det blivit lite dåligt med för mina egna denna veckan.

Imorgon efter att vi lagt viltspår skall jag och Karin åka till Perras jobb och testa om Miso vill gå i gallertrappa inför tulltestet på måndag. Att Lystra går/springer i gallertrappan vet jag ju redan eftersom hon har vairt med Perra på jobbet och då gladeligen sprungit upp och ner under tiden hon väntat på morsan som är lite höjdrädd och inte tycker att denna typ av trappor är någon höjdare. Efter det ska vi faktiskt åka en sväng till klubben för lite träning och vi hoppas att planerna inte är alltför isiga!

Hoppas ni alla har haft en bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *