Jag hör vad du säger, men?!

Spread the love

Det här med signalkontroll är spännande tycker jag. Jag och Lystra har ju tränat väldigt mycket fjärren nu på sista tiden både signalkontroll och teknik i skiftena. Nu har jag påbörjat träning för rallylydnadens nybörjarklass och där finns en skylt där hunden från sittande vid sidan ska ställa sig upp. I fjärren har jag kommandot stå (från sitt) och hon är jätteduktig på att lyssna på kommandona (dvs god signalkontroll) även utan handtecken. Men nu när jag plötsligt står bredvid henne (och inte framför som i fjärren) och säger ”stå” så fattar hon ingenting 🙂

Imorse när jag gav dem mat så satt Lystra och väntade på att få börja äta men Vilja var en liten bit ifrån så jag sa Vilja….varsågod. Varsågod var såklart menat till båda hundarna precis som jag alltid säger bara Varsågod och inte deras namn i denna situationen. Men när jag nu sa Vilja först och sen (med en liten fördröjning) säger varsågod så ser jag hur Lystra rycker till men sen blir hon fundersam och sitter kvar för jag hade ju inte sagt hennes namn Då har hon plötsligt väääldigt god signalkontroll trots att situationen runtomkring är densamma (sittande framför matskålen i köket)  och att jag aldrig annars ”adresserar” mitt varsågod när det gäller maten!

De gånger jag säger deras namn innan ”varsågod” är om bara en av dem får hoppa ut ur bilen, gå ut genom dörren, mm.

Sötaste.lilla Lystra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *