Ganska snygg debut i fortsättningsklassen!

Spread the love

image

Idag har vi varit på Roslagens BK och tävlat rallylydnad! Lystra debuterafe i.Nybörjarklass och fick med knapp marginal ihop ett kvalificerande resultat och jag kände mig mest missnöjd att jag inte lyckades hålla fokus när jag kände att vi tappade kontakten. Jag vimsade totalt bort mig och gjorde jättemånga missar!

Därför kändes det extra bra att jag lyckades komma igen och fokusera på Viljas start i fortsättningsklassen. Jag är grymt nöjd med vår insats där vi hade totalt fokus (sånär som på en surrande fluga som gjorde så vi tappade en kort stund) och genomförde en väldigt snygg runda (enligt publiken) och det kändes som om vi bara gick som i ett flow! En riktigt härlig känsla som till råga på allt ledde fram till 96 poäng och en silverplats!

Vilja verkligen älskar rally men Lystra är lite mer tveksam inför hur matte beter sig 😉

Nybörjarbanan 27 april

Dagens Nybörjarbana med Lystra

VÅRA POÄNGAVDRAG

– 3 poäng för mindre förarfel på moment 3 (skylt 106, helt om vänster)

Jag vet faktiskt inte vad jag gjorde men vet att jag kände att det strulade till sig redan i slalomet som var första skylten men att sitt/stå som är det moment vi fått träna mest funkade bra.

– 6 poäng för bristande samarbete och mindre förarfel på moment 4 (skylt 111, sitt framför höger ingång, framåt)

Här tror jag att bristande samarbete bestod i att hon inte gick runt mig på första kommenderingen och att förarfelet är för att jag började gå innan hon kommit upp vid min vänster sida och anledningen till att jag gjorde det var för att få henne med mig runt.

– 3 poäng för mindre förarfel på moment (skylt 122, dubbel slalom)

Här fick jag lite hjärnsläpp och fick stanna till nån sekund och fundera på var jag skulle gå in i slalomet!

– 2 poäng för nos (kortvarigt på marken) och bristande samarbete på moment 6 (skylt 114, sitt framför vänster ingång, sitt)

Minns inte riktigt men hon nosade väl och vi kom ur fokus helt enkelt!

– 2 poäng för bristande samarbete och sen på moment 9 (sitt framför, höger ingång, sitt)

Här strulade höger ingång (gå runt mig) återigen och jag fick visa flera ggr men här stod jag kvar med fötterna 🙂

– 5 poäng för mindre förarfel, sen och sned på moment 11 (skylt 102, sitt, ligg)

Här gjorde jag dagens dummaste emot stackars Lystra. Eftersom jag kände att vi kommit helt ur fokus och att hon inte var riktigt med på noterna (tittade sig omkring, tittade på domaren, mm) så tänkte jag att jag skulle vara övertydlig och gjorde handtecken vid nedläggandet vilket blev väldigt konstigt för stackars Lystra som är helt ovan vid att jag använder handtecken i detta moment! Så hon missuppfattade mig och liksom gjorde ett halvt stå innan hon la sig väldigt snett och konstigt.

– 4 poäng på helheten pga vårt irrande på planen antar jag 😉

DOMARENS KOMMENTAR: Bra genomförd bana. Planera din bana. Förbered hunden. Ge inte upp, behåll glädjen.

Jag tycker hon har fångat vår bana väldigt bra i sin kommentar för jag höll verkligen på att ge upp och glömde att ha roligt och att le!

Fkl bana 27 april

Dagens fortsättningsbana med Vilja

VÅRA POÄNGAVDRAG

– 1 poäng för bristande samarbete på moment 9 (skylt 204, sitt, lämna, sväng höger 1 steg, kalla in, sitt)

Vet inte riktigt vad vi gjorde för fel här 🙂

– 1 poäng för rör på moment 10 (skylt 205, sitt, stå, gå runt)

Här vred hon huvudet med mig när jag gick runt henne men det tror jag inte de brukar räkna som ”rör” så hon kanske lyfte någon tass som jag inte såg.

– 2 poäng för sen och bristande samarbete på moment 13 (skylt 209, sitt, sitt framför, höger ingång, sitt)

Haha här kom det plötsligt en fluga och surrade runt huvudet på Vilja så hon släppte fokus för en kort stund och var inte med när jag kommenderade ”front”

En rolig kommentar i protokollet är att domaren har skrivit snyggt! på moment 2 (skylt 215, snurr under gång) så här måste Vilja ha gjort en väldigt snygg och tight snurr med sin långa rygg!

DOMARENS KOMMENTAR: Jättebra jobbat! Synd med småfelen. Bra kontakt!

Nu laddar vi inför 1 maj då vi skall till Eskilstuna och jag ska starta på dubbla tävlingar med båda tjejerna dvs 4 olika banor under en och samma dag! Dessutom har vi flera av våra kompisar med oss denna gång så det skall bli en superrolig dag som vi ser fram emot!

Men nu först några dagars jobb och på tisdag skall jag jobba mitt första pass på Skansenakvariet!

3 tankar kring ”Ganska snygg debut i fortsättningsklassen!

 1. Karin

  Snyggt! Det verkar helt klart petigare i fortsättningsklass eftersom ni fick avdrag för de småduttgrejerna. Snart mästarklass!

  Svara
 2. Annica

  Häftigt! Jag blir helt förvirrad titta på banorna… Tur inte jag ska gå! Tycker också det verkar betydligt petigare i fkl. Första maj blir skoj! Ja, för oss som inte tävlor också :-)))

  Svara
 3. Annika, Indy o Arne

  Jag skulle aldrig klara det där! Jag hoppade några gånger med min häst. Då skulle man komma ihåg en bana på ca åtta hinder och det tyckte jag var assvårt. Rallylydnad ska man kom ihåg hur många skyltar som helst! Lycka till på onsdag!!!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *