Storslam!

Spread the love

image

Igår var det då dags för rallylydnadstävlingar igen. Denna gången rullade bilen mot Eskilstuna och vi hade sällskap av Sofia/Lexus och Karin/Miso som skulle debutera på tävlingsbanorna!

Malin och Malte kom också dit för att debutera i Nkl och en hel del Ryegatare ”tittade förbi” under dagen – jättekul!

Jag hade varit djärv och anmält Vilja till Fkl både förmiddag och eftermiddag och Lystra till Nkl både fm och em! Efter lite fixande och trixande så banvandringar inte skulle krocka så funkade det riktigt bra och jag lyckades ladda om och hålla fokus inför 4 starter på en och samma dag vilket jag är väldigt stolt över – det trodde jag aldrig om mig själv!

Sen skulle jag ju dessutom försöka stötta mina tävlingskamrater, komma med råd och så ville jag såklart titta på deras starter. Vet inte om jag lyckades lika bra med denna del då det krockade vid några tillfällen men jag kunde iallafall se nästan alla banor (förutom Misos ena start då jag hade banvandring samtidigt).

Lystra känns ganska miljöpåverkad i rallysammanhang (det är ju en väldigt ny tävlingsform för henne) men vi lyckades jobba upp resultaten från hennes 75 poäng i lördags till 83 poäng (5:e plac) på fm för att avsluta med 87 p (3:e placering) på sista tävlingen på em!

Domarens kommentarer Fm: Underbar kontakt! Tänk på ditt röstläge (tror jag lät för barsk vid liggkommandona).

Domarens kommentar Em: Mjukt och trevligt med bra tempo! Tänk på att invänta varsågod vid starten….   Hrm jag fick hjärnsläpp och var precis på väg att starta när domaren frågade om vi var klara så där rök 10 p på helheten så denna runda hade varit riktigt höga poäng (97) om jag inte gjort den missen.

Vilja är trygg och stadig och jag känner mig lugn och fokuserad när vi går in på planen! Vi började med en bra bana på fm med några små missar (95 poäng och en 5:e placering).

Domarens kommentar: Följsam och trevlig hund. Gärna mer glädje från föraren! De tycker tydligen att jag är lite för ”stel” så jag måste jobba på min ”rallyattityd”.

På em var både jag och Vilja lite trötta i mössan men vi lyckades samla ihop oss och gå dagens absolut sista runda med 90 poäng (3:e placering). 5 poängs avdrag för att Vilja sparkade till en skylt då jag gav för lite plats vid höger ingång och att hon rörde sig lite i stå-gå runt.

Domarens kommentar: Trevligt ekipage!

Ttrots den positiva kommentaren hade hon dragit 5 poäng på helheten  vilket förvånade mig så när jag fick chansen att fråga henne efteråt så gjorde jag det. Fick svaret att jag är lite för stel, det ser väldigt trevligt ut men du är lite för ”lydnadsstel” 😉

Så nu är det bara att jobba på min rallyattityd dvs att bli lite mjukare i överkroppen och ha ett mjukare röstläge när vi går vidare i de högre klasserna!

3 raka tävlingar med kvalificerade resultat (inom 5 dagar) har ju dessutom resulterat i att Lystra är uppflyttad i Fortsättningsklass och får RLDN i stamtavlan och att Vilja går vidare till Avancerad klass med RLDF i stamtavlan!! Vilka tjejer jag har!

Jag är dessutom väldigt stolt över mina tävlingskamrater som alla jobbade på så otroligt bra!

Stort grattis till Karin som på ett tryggt och tydligt sätt lotsade Miso fram till ett kvalificerande  resultat i debuten! Så imponerad av ditt härliga, tydliga kroppspråk och fina fotarbete!

Stort grattis till Sofia och Lexus till väl genomförda banor och ett kvalificerande resultat! En extra eloge till Sofia som tänkte så väl på att förbereda Lexus och ge honom de bästa förutsättningarna att prestera sitt allra bästa i denna miljö med otroligt mycket störning för en levnadsglad flattekille!

Avslutningsvis ett stort grattis till Malin & Malte för en härlig debut! Ni fullkomligt strålade på planen, vilken härlig attityd!! Med lite mer träning och rutin så kommer resultaten ramla in!!

Tack.till alla goa vänner för en härlig tävlingsdag som avslutades med Thomas supergoda kantarellsoppa och valpmyyys med Viljas barnbarn <3

image

image

image

image

image

1 tanke kring ”Storslam!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *