månadsarkiv: juli 2013

En härlig dag!

Idag var jag ledig och vi vaknade till sol och värme.

Vi packade picknickkorgen och tog roddbåten över till en liten holme på andra sidan Gustavsvik.

image

image

På väg dit rodde vi en lite längre tur så hundarna fick lite simträning.

Det blåste ganska mycket så de fick bra  träning. Vi tänkte att de skulle få vila under tiden som vi fikade och slappade i solen men det hade de inte riktigt tid med när det fanns så mycket att utforska. Och vem har tid att vila när man kan gå upp och ner i vattnet och skaka sig så det stänker på matte och husse!

image

image

image

Lystra har hittat en fågelfjäder i vattnet som hon stolt visar upp!

image

image

image

Vi gav dem några minuters tvångsvila men det var ju inte direkt någon avslappnad vila.

image

image

Jag passade på att simma en sväng med tjejerna!

image

image

image

image

På hemvägen märktes det att de började bli trötta och vi fick till och med vänta in dem lite istället för att kämpa för att hinna bort från dem så att de inte ska vimsa runt båten och vara ivägen för årorna 😉

image

När vi kom iland stretchade jag båda tjejerna innan vi åkte hem och hängde vid poolen.

Dagens lydnadsträning:

Jag körde 10 vittringar med Lystra och idag satte hon 100 %

Tränade lite fjärrteknik och stimuluskontroll på olika underlag (solsäng, sluttande berg och vid altankanten) – hon hade bra teknik men hade till och från lite bråttom och inväntade inte kommandot utan chansade hej vilt. Lugnade ner sig efter en stund och lyssnade först och gjorde sen!

Dagens jaktträning:

Jag hade tänkt köra dirigeringsträning nu ikväll men varken jag eller tjejerna har någon riktig ork kvar så det blev ingenting av med det 🙁

Ojoj det känns som om vi inte hinner träna nåt alls inför WT och lydnadstrean om några veckor! Börjar känna mig lite stressad!

Men men imorgon är det akvariet till sena kvällen igen med ormhäng och lemurbus!

image

image

Må så gott!

Luktdiskriminering!

image

Har bestämt mig för att göra diskrimineringsdelen på vittringen vid ett tillfälle om dagen (5-10 ggr)! 

Dagens vittring:
2013-07-09 = 90 % rätt!
2013-07-10 = 80 % rätt (hon låg högre i aktivitetsnivå)
2013-07-11 = 100 %

Valpboom!

Trycket på valpkurs har varit väldigt stort och eftersom jag inte vill ha för stora grupper är det egentligen fullt och det är flera som står på kö. Jag har därför bestämt mig för att starta upp två valpkurser i augusti. Vi kommer att köra teorin (första och sista tillfället) gemensamt då det är utan hundar men sen tänkte jag köra en tidig grupp och en sen grupp samma datum som tidigare. De som var först att anmäla sig har fått första tjing på att välja vilken tid som passar dem och de har fått fram till den 14/7 på sig att välja.

Jag tänkte köra den tidiga gruppen kl 17-18.30 och den sena gruppen kl 18.40-20.10. Som sagt så är det samma datum som gäller fortfarande men tillfälle 2-4 blir en timme tidigare eller 40 minuter senare än tänkt!

Skriv i din anmälan om du helst vill ingå i den tidiga eller den sena gruppen!

OBS det finns endast 3 platser kvar totalt i båda grupperna!

 

Lydnadsklass 3

NU har jag anmält Lystra till lydnadsklass 3 på en inofficiell tävling i samband med flatfestivalen i slutet av Juli. Jag har tyckt att vi har tränat alldeles för lite och att vi har långt kvar tills vi är tävlingsklara men nu ser jag denna tävling som en träningstävling för att kolla av HUR långt vi har kvar.

Idag var vi på klubben och kollade av hur vi står i momenten.

1044030_10151615347604690_69658476_n

GRUPPMOMENTEN

SITT I GRUPP 1 minut (utan grupp) – inga problem

PLATSLIGGNING 3 minuter med dold förare – Lyfte på huvudet när jag hade gått ca 15 meter men la ner det igen på min tillsägelse och lyfte det sedan en gång till precis när jag hade försvunnit bakom skranket men la ner det även denna gång på min tillsägelse. Låg sedan lugnt och fint med hakan i backen hela tiden.

FRITT FÖLJ (språng, långsam, stegförflyttningar, vändningar och halter) – Hon var väldigt på och drog sig lite för långt fram men hade en härlig attityd och uthållighet som är det som brukar brista när det är varmt så det är jag nöjd över men vi får jobba med positionen!

SÄTTANDE UNDER GÅNG – Detta moment brukar ”sitta” men idag ställde hon sig på första försöket men sen gjorde hon det snabbt och bra!

INKALLNING MED STÄLLANDE – Här har vi en bit kvar men det funkar bäst med handtecken så jag har bestämt mig för att bara köra med handtecken då det är ok även i Elit.

RUTAN – Klockren på första försöket! Full fart in i rutan, snabbt ställande, snabbt läggande och låg tills jag kallade in!

APPORTERING MED HOPP ÖVER HINDER – Missade hindret på första försöket när jag kastade snett men det var nog bara en miss för sen gjorde hon den klockrent även på ett snett kast!

METALLAPPORTERING – Snyggt! Full fart ut, snabbt upptag, full fart in och ett rakt sättande!

VITTRINGSPROV – Här märktes det både att hon började bli lite trött men även att vi inte har tränat detta sen i vintras för hon sprang ut och chansade på första försöken men sen kom hon på hur det skulle gå till och då var hon riktigt duktig. Inget tugg!

FJÄRREN – Detta är det vi tränat mest på sista tiden både teknik (utan framflytt) och signalkontroll (nära och på avstånd) men det är också ett av de knepigaste momentet att få till det riktigt bra. Här var hon rejält trött, tungan hängde och varken teknik eller signalkontroll funkade. Hon har så svårt att fokusera på att göra en bra fjärr när hon är trött och på tävling är ju fjärren sista momentet så risken att hon är trött är ju ganska stor, tyvärr!

Men det är inte helt lätt att hitta den bästa aktivitetsnivån för hon får inte vara för speedad för då blir det inte heller bra.

Igår var hon riktigt speedad och trots att jag avslutade med att träna fjärren så var det full gas och hon gjorde skiftena innan jag hann ge kommandona och studsade upp i ett hopp-stå och jag hade svårt att hålla mig för skratt för hon ser så söt och förväntansfull när hon tror hon gjort något riktigt bra och så är det bara tok 😉