Det trodde jag aldrig!

Spread the love

Idag har vi varit på jaktprov i Enköping och min duktiga lilla ”stornos” fick ett 1:a pris på sin andra start!!! Och detta i en fårhage som var FULL med fårbajs!

Det trodde jag aldrig!

stornos

1 pris bprov1a bprov

Hon kändes ganska ”het” precis i början av transporten så jag klämde i med ett till ”fot” och då höll hon sig tillbaka. Hon kändes sedan lugn och fokuserad och det kändes ganska stabilt genom hela provet. När domaren höll sin öppna kritik stod jag hela tiden med ett fånigt flin på läpparna för han hade bara positiva saker att säga och avslutade med att det skulle bli ett högt pris!

Sen var det dags för passiviteten och hon var väldigt lugn (men fokuserad) när den andra hunden hämtade sina markeringar. När den hämtade sin andra markering så la Lystra sig ner och rullade sig lite – och visade att hon var väldigt avslappnad!

Även om alla runtomkring mig sa att det måste ha varit ett 1:a pris så vågade jag nästan inte hoppas på det även om jag också tyckte att det borde vara det eftersom han bara sa bra saker och att det liksom aldrig kom något MEN……

Prisutdelning jaktprovBild från prisutdelningen som jag har ”snott” från Ursula som hade smygfotat oss 😉 

Lystra var sista hunden före lunch så funkisarna skojade med att hon fick deras specialpris för att hon tog in alla på söket, så att de slapp att hämta in det 😉

En hel rad med 5:or blev resultatet i protokollet och alltså ett solklart 1:a pris!! Tjohoo nu gick mitt leende nästan runt och domaren bara flinade när jag kom fram för att ta emot priset, förmodligen för att jag såg så himla glad ut.

JAKTPROVSPROTOKOLL MED DOMARENS KOMMENTARER

 • Samarbetsvilja: Visar bra samarbetsvilja i provets alla delar (5)
 • Sökarbete: Söker självständigt (5) med bra motivation och täcker marken (5)
 • Fart: Väl anpassad (5)
 • Uthållighet: Håller hela provet (5)
 • Näsa: Används bra (5)
 • Dirigerbarhet: Går i anvisad riktning (5)
 • Markeringsförmåga: Uppmärksam. Bra minnesbild på land och vatten. (5)
 • Skottreaktion: Lugn och koncentrerad (5)
 • Stadga: Visar bra stadga (5), Tyst i passivitet (5)
 • Apporteringslust: Spontana upptag (5). Bra inlevereringar (5)
 • Apportgrepp: Balanserade fasta grepp (5). Bra avlämningar (5)
 • Simteknik: Simmar bra (5)
 • Vattenarbete: Går villigt i (5). Arbetar gärna i vatten (5)
 • Hundtolerans: Respekterar annan hund (5)

SAMMANFATTANDE KRITIK: En arbetsvillig tik som arbetar lugnt och metodiskt och löser provets alla delar på ett bra sätt!

Behöver jag säga att jag är tokglad?

Lystra tar sitt 1:a pris i Nkl jaktprov i Brunnsholm 2013-09-14

korv

Eftersom hon såg lite ledsen ut när hon bara fick en rosett i pris så fick vi såklart fixa ett bättre pris på hemvägen

3 tankar kring ”Det trodde jag aldrig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *