One more!

Spread the love

Idag har vi (Vilja & jag) varit på Hölö-Mörkö och tävlat rallylydnad avancerad klass för andra gången.

Denna gången var det till min fasa kattmat i 8:ans frestelse och denna skulle passeras inte mindre än 3 ggr!! Man tog först 8:an åt ena hållet med hunden på vänster sida och sen kom man in i 8:an från andra hållet med hunden på höger sida för att till sist passera kattmaten när man var på väg mot hindret innan målgång. Ni som känner Vilja vet kanske att detta är en av våra svaga punkter och att det verkligen gäller att jag inte ger henne lillfingret (släpper fokus det minsta lilla) för då finns det STOR risk att hon tar hela handen (hehe eller tar kattmaten kanske jag skall säga) 😉

Det var i övrigt en väldigt rolig och klurig bana med två sidbyten, backa höger sida och spring i bla 360 grader vänster.

Vi hade startnummer 6 men då det var två strykningar fick vi starta som 4:e ekipage. Jag värmde upp Vilja med de moment som var med i banan både före och efter banvandringen men hade ju inte med någon kattmat som jag kunde träna med. När vi värmde upp blåste det lite från det håll som banan var och Vilja vädrade i luften efter kattmaten redan där.

När vi ställde upp vid startskylten hade hon blicken (och nosen) ganska långt fram i banan (mot kattmaten) och jag tog några extra andetag och såg till att hon hade blicken på mig innan vi startade.

DAGENS BANA: 

1. Läggande under gång, gå runt. Min uppgift:  Tänka på att inte stanna upp vid nedläggningen men att stanna upp och samla ihop fötterna efter att jag hade gått runt. Jag skötte min uppgift bra och vi fick en stjärna av domaren (domaren satte små stjärnor efter moment som hon tyckte man gjorde lite extra bra vilket var väldigt trevligt)! 

2. 8:ans frestelse. Min uppgift: Inte låta Vilja tappa kontakten ens en enda millisekund. Jag jobbade hårt hela frestelsen igenom med att lägga in ett litet Appapp om hon ens tänkte släppa kontakten och det funkade för även här fick vi en stjärna i kanten! 

3. Spring. Min uppgift: Komma ihåg att springa mellan alla skyltar fram till normalt tempo anges. Jag skötte uppgiften bra.  

4. Sitt, sväng vänster sitt. Min uppgift: Tänka på att sakta in för att ge Vilja en chans att hänga med på att vi skall stanna och jag tycker nog att jag skötte min uppgift ganska bra men vi fick  -1 för sen vilket jag tror kan vara att hon kanske var lite långsam i sista sättandet. 

5. 360 grader vänster (under språng). Min uppgift: Inte springa för fort och ge Vilja en chans att hinna med att jobba med bakdelen. Vi fick -3 poäng (ff1) för att jag gjorde för stor cirkel så det måste jag tänka på. 

6. Sväng vänster, sitt. Min uppgift: Tänka på att sakta in för att ge Vilja en chans att hänga med på att vi skall stanna

7.Normalt tempo.

8. 270 grader höger.

9.Sidbyte framför. Min uppgift: Tänka på att sakta in om Vilja inte hinner runt så jag inte trampar på henne samt att se till att ha henne tight på höger sida innan vi går in i frestelsen. Vi fick -1 poäng för att hon var lite sen att svara på mitt kommando att byta sida. Men jag skötte mig och trampade lite saktare med fötterna men hann inte få in henne ordentligt i bra position på höger sida inför frestelsen. 

10. 8:ans frestelse (hunden på höger sida). Min uppgift: Se till att ha henne tight vid sidan när vi går in i frestelsen och inte släppa för en millisekund. Jag hann tyvärr inte få in henne vid sidan ordentligt och när vi gick in i 8:an hamnade vi för nära skylten så Vilja slog i litegrann (-3 för ff1, för tajt, islag) men mest nöjd är jag att hon inte släppte och nosade på höger sida heller (vi har ju inte lika stadig kontakt och position på höger sida som på vänster sida så därför kände jag att risken för nosandes efter kattmaten var ännu större nu). 

11. Tre steg bakåt. Min uppgift: Att se till att vi har en bra position när vi skall backa samt att vara tydlig med handtecknet för att förhindra att hon backar snett. Här var jag så lättad att vi hade klarat kattmaten i 8:an även på höger sida så jag kom för fort in mot skylten och gjorde ett slarvigt handtecken som Vilja tolkade som snurra så hon gjorde en skitsnygg och blixtsnabb snurr som gav -10 poäng för fel övning. 

12. Enkel slalom. Min uppgift: Hjälpa Vilja att få med sig bakdelen och inte svänga för snävt så hon slår i konerna vilket vi fixade bra. 

13. Helt om mot varandra. Min uppgift: Vara tydlig med hur jag håller händerna och här fick vi en stjärna av domaren så detta gjorde vi lite extra snyggt. 

14. Spiral vänster. Min uppgift: Tänka på att bara gå runt tre koner då detta var den som tidigare var slalom så det var fyra koner uppställda. Inga problem. 

15. 270 grader vänster. Min uppgift: Tänka på att behålla fokus och kontakt då vi direkt efter snurren passerar kattmaten för tredje gången och det fixade vi bra. 

16. Skicka över hinder. Min uppgift: Inte skicka henne för tidigt och se till att hinna få in henne till sidan innan vi passerar målskylten. Här fick vi vår fjärde stjärna så det gjorde vi bra!!

När vi gick över mållinjen kände jag mig så glad att vi klarade av att genomföra banan utan att tappa fokus pga kattmaten och Vilja fick såklart massor med kompensation för att hon hade avstått sina impulser att kasta sig över kattmaten!!!

Och sen var det ju ”bara” Honnören kvar och där var Min uppgift att väldigt tydligt visa Vilja att detta är ett moment och att det är absolut stillhet som gäller.

Honnören (sitta framför). Även denna gången var jag för tidig med att sätta henne och glömde att ha koll på att det ekipage som skulle gå banan hade startat. Och även denna gången tog det ekipaget  ganska gott om tid på sig innan de gick in på plan så Vilja fick sitta längre än sina 1.5 minuter, men denna gången valde jag att låta henne sitta istället för att sätta om henne. Jag jobbade med omvänt lockande och hon satt med fokus hela tiden men trampade lite med tassarna så vi fick -1 poäng för oro.

MIN UPPGIFT i honnören till nästa gång är att titta så ekipaget efter har klivit in på banan innan jag sätter/lägger Vilja i position!!!

DOMARENS KOMMENTAR HELHETSINTRYCK Samspelt och väldigt fint

Totalpoängen blev 79 poäng och vi fick vårt andra raka godkända resultat! Trots att det ”bara” blev en 6:e placering så fick vi välja ett pris och när det var vår tur fanns det kvar ett jättefint halsband i brunt skinn med guldtrådar som passade Vilja perfekt både i färg och storlek!

 

Vilja med guldhalsband Hölö Mörkö

Så det blev ingen guldmedalj denna helgen men vad kunde väl vara bättre än ett superfint guldhalsband till GULDhunden <3 <3 <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *