NOSEWORK Steg 2

Spread the love

Kursen är för dig som har gått steg 1 eller har liknande kunskaper (din hund kan identifiera Eukalyptus) och som vill komma vidare med din träning i Nosework.

På steg 2 börjar vi lägga in svårare störningar, träna in en till doft (lagerblad) och förfinar sökmönstret..

Vi börjar träna på större områden, högre höjder, mm
För den som vill träna in en markering så kommer vi även att gå igenom och träna in en markering.
Vi tränar i nya miljöer.

Ni kommer också få prova på att gå ett doftprov (tävlingslikt).

DATUM & TIDER

Ingen kurs inplanerad hösten/vintern 2017

PLATS: Bunsövägen 23, Saltsjö-Boo

Kostnad: 1 900 kronor
Max 5 deltagare

Maila din anmälan till: holmstorpshundkurser@gmail.com eller anmäl dig via hemsidan www.holmstorp.vimeddjur.se
Vi kan tyvärr inte ta emot anmälningar via facebook!

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE

”En otroligt givande och spännande fortsättningskurs. Nose Work = verkligen Team Work ut i tass- och fingerspetsarna. Så roligt att se hur snabbt hundarna snappade upp vad dom förväntades göra, oavsett doftämne. Ett suveränt tillfälle att lära sig att fokusera och koncentrera sig på att läsa av sin hund. Nose Work är (med dom två kurserna i ryggen) en sport att utvecklas i och som är ”lätt” att praktisera i vardagen … precis när som helst och var som helst. Jag själv har haft svårt att få till det och tyckt det varit omständigt, även fast vi i stort sett är i skogen dagligen, att lägga spår och allt vad det innebär runtomkring. Kändes dessutom på riktigt, då vi fick testa på sök i en ”stökig” galleria och till och med gå ett tävlingsinriktat doftprov i en stor och fin hundhall. Tid och rum stannade och fokuseringen låg på topp! Med andra ord ett mycket bra upplägg av en (som vanligt) lugn, avslappnad, peppande och duktig kursledare … som smittar av sig på både hund och förare. En av dom roligaste kurserna, tyckte både jag och Thea och som jag varmt kan rekommendera.”

”Jag och min borderterrier Zigge har tyckt att denna kurs har varit oerhört givande. Det känns som om vi har fått ett bättre samarbete och vi har hittat något som vi båda tycker är riktigt kul!  Nosework 1 tyckte vi båda var så himla roligt så det föll sig naturligt att fortsätta med kurs nr 2. Här har vi jobbat vidare med ytterligare en doft och fått många bra tips och idéer på hur vi kan utvecklas. Zigge och jag kommer efter denna kurs att fortsätta med Noseworker på egen hand och nu vet jag hur jag lite mer om hans kapacitet så jag kommer att utmana honom ännu mer. Dessa kurser har fungerat utmärkt för oss tidsmässigt (dagtid) och det känns väldigt lyxigt att det inte är så många deltagare vid varje kurs, detta är verkligen en stor fördel hos Holmstorps hundkurser!  Jag kan verkligen rekommendera Holmstorps hundkurser för alla mina hundvänner! Nu kör vi vidare och snart börjar viltspår! Det ska bli jättekul och det ser vi så fram emot! Mvh Nina & Zigge”