MISTY

Spread the love

Misty 2000-06-01

Sommaren 2000 när vi var på landet i Enånger hade våra kompisar fått tre små kattungar. Två röda hanar och en liten vit/tabbyfärgad hona. Vi skulle bara åka dit och titta på kattungarna men det vet ju alla som tittar på kattungar att det är lätt att ”man blir med katt” 🙂

Med oss hem i bagaget förutam Milla, Tina och Lillgrå (Linns kanin) så fick vi även plats med Misty!! Hon lärde sig tidigt sin plats i flocken. Hon såg Tina som sin mamma och kunde ligga och dia henne hela nätterna! Milla var nog för stor för att agera mamma men Misty och Milla blev som kompisar. Den som på den här tiden bestämde i flocken på Holmstorp var den lilla grå dvärgväduren ”Lillgrå” och henne lärde sig Misty snabbt att hon skulle passa sig för. När Lillgrå tog initiativ till kontakt låg Misty alldeles stilla och försökte göra sig osynlig.

Sommaren 2002 fick Misty 4 söta små kattungar, 3 hanar och 1 hona. Honan var korthårig tabby, ena hanen långhårig tabby och två av hanarna långhåriga vit/tabbyfärgade som sin mamma. Den ena såg lite kul ut när han föddes eftersom han hade en svart triangel över nosen. Han såldes till Enköping och familjen som köpte honom ställde ut honom i huskattsklassen och han vann flera utställningar och blev Skandinaviens vackraste långhårshankatt – Scandinavian Winner Cat 2003.

   Misty och Vilja 2006

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *