HELENA

Spread the love

Jag som driver Holmstorps Hundkurser heter Helena Högberg-Holm. Jag bor med min man, två flattar och två katter i Saltsjö-boo utanför Stockholm.

I hela mitt liv har mitt största intresse varit djur och då framförallt hundar. När jag var liten fick jag inte ha hund så istället hade jag allt från vandrande pinnar till fåglar, sköldpaddor, marsvin, hamster, mm.

Mitt drömyrke har alltid varit veterinär men när jag sökte in för tredje gången och var 11:e reserv gav jag upp. Istället utbildade jag mig till arbetsterapeut (examen 1989) och ergonom (examen 2004) och ägnade mig åt mitt hundintresse på fritiden. 

2007 började jag läsa Hundens Beteendebiologi 1 på Linköpings Universitet och sedan dess har det blivit ca 60 hp i ämnet djur (se fliken utbildning), två av fyra steg till hundmassör på Axelssons och nu under 2011-2012 har jag utbildat mig till hundinstruktör via Hundens Hus!

 Hösten 2009 startade jag H&H Hälsa som erbjuder konsulttjänster inom rehabilitering, ergonomi, bostadsanpassningar, hundkurser och rådgivning.

I oktober 2015 tog jag min examen till hundpsykolog och jobbar nu även en hel del med hundar som har olika problem med rädslor, aggressivitet, separationsångest, mm.

Jag erbjuder även specialkurser för hundar med rädslor, hundmötesproblem, mm

I stort sett all min fritid ägnar jag mig åt att träna och tävla mina egna hundar och nu är hundar och hundträning även mitt yrkesliv! 

Jag håller valpkurser, vardagslydnadskurser, aktiveringskurser och tar emot privatekipage för rådgivning, träning, viltspår, mm.

Jag är Certifierad Assistanshundsinstruktör och jobbar för SOS (Svenska Service- och Signalhundsförbundet) där jag utbildar Service- och Signalhundar    (bl a medicinskt alarmerande hundar för diabetiker).

 

 

2 tankar kring ”HELENA

 1. Tina Svenlert

  Hej Helena,
  Jag har inte fått någon kallelse till kursen som startar ikväll, men såg att det är teori ikväll på facebooksidan. Ska vi inte ta med hundarna alls ikväll?

  Jag behöver veta så att någon annan i familjen kan vara hemma med Olof.

  Tack för svar!
  Mvh
  Tina (har även mailat dig tidigare idag)

  Svara
 2. Hedvig Schriever

  Hej!
  Jag blev just rekommenderad din valpkurs ( på en restaurang på Fårö) skulle du ha möjlighet att ha en privat intensivkurs för vår familj och valp? Vi är mamma pappa oc tre pojkar mellan 6 och 11 år med Papillionvalpen Seppi, 5 månader.
  Helgen den 20 och 21 aug skulle passa oss .
  Tacksam för svar och hjälp!
  MVH
  Hedvig Schriever

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *