Inga svarta :(

Spread the love

Idag fick jag besked om att de inte ville ha några svarta hundar till reklamfilmen så då är Lystra inte längre aktuell, tyvärr!

Däremot undrade de om min bruna hund (Vilja) kunde ligga och se ut som om hon sov på kommando? Så nu ikväll har vi tränat på det 😉

Hon ville såklart först bjuda platsliggning med hakan i backen eftersom det är det som brukar gälla när jag ber henne lägga sig ner eller står och väntar in att hon skall bjuda beteenden.

De gånger jag vill att hon skall lägga sig på sidan så är det när vi skall klippa klorna och även om Vilja tycker det är ok att klippa klorna så tillhör det kanske inte direkt favoritsysselsättningen……så hon brukar in i det längsta låtsas att hon inte förstår vad jag menar för att slippa lägga sig på sidan 😉

Men efter bara några minuter så fick jag henne att lägga sig på sidan när jag visade med handtecken att hon skulle ”rulla över” på sidan och efter ca 5 minuter så kastade hon sig ner på sidan och la sig blickstilla när jag sa ”lägg dig” (istället för ”ligg” om jag säger vid platsliggning)!

Husse blev väldigt imponerad att hon kunde ligga helt stilla så länge utan att ens vifta på svansen efter så kort stunds träning! Men att frysa i position har vi tränat mycket med omvänt lockande så det är inga problem för Vilja att frysa även svansen (även om den annars rör sig mest hela tiden). Om någon läsare är intresserad och vill veta vad omvänt lockande är så hör av er så skall jag förklara det.

Vilja är ju en kvicktänkt tjej som tycker det mesta är roligt så nu blir nästa steg att lära henne att blunda på kommando!

 

 

Den lilla svarta var väldigt avundsjuk att inte hon fick lära sig att sova på kommando och tyckte det var diskriminering att hon blev bortvald pga sin pälsfärg!

 

 

 

 

3 tankar kring ”Inga svarta :(

    1. Helena Inläggsförfattare

      Ja visst är hon!!! Jag tycker att företaget som beställt reklamen borde ha svårt att motstå henne 😉

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *