Rallyvilja

Spread the love

Igår gick jag igenom alla skyltar i de högre klasserna med Vilja. Jag kunde konstatera att hon kan alla skyltar i fortsättningsklassen och i stort sett alla skyltar i avancerad klass (men behöver bli säkrare på att jobba på höger sida). När det gäller att bli säkrare att jobba på höger sida så är det raka sättanden, lägganden och ställanden som vi behöver träna på men även att hon inte plötsligt när hon går på höger sida ska få för sig att det är fel och på eget initiativ byta sida 🙂 Sötvilja, inte lätt att i sju år gå på vänster sida och sen ska man plötsligt vara på höger sida 😉

I mästarklassen är det framförallt konskick och att backa ifrån mig som hon inte kan riktigt ännu, men det har vi shejpat in för väldigt längesen så det är nog inte så svårt att plocka upp!

Och att stå stilla i 1,5 minut (i honnören) har vi ju inte heller tränat på och det finns nog risk att hon sätter/lägger sig efter en stund.

Så målet för dagen är att vi ska tävla avancerad klass till hösten och mästarklass våren 2014!

Målet hänger såklart på om vi kommer ut på tävlingar i de respektive klasserna. Men vi ska iallafall satsa på att vara klara för att tävla i de respektive klasserna.

Det hänger också på om vi ska ta meriter (diplom) i alla klasser eller satsa på bara ett godkänt resultat innan vi går vidare till nästa klass.                          REVIDERING: Blev visst lite ivrig där, det är ju så som Linn kommenterat att det krävs 3 godkända resultat i rallylydnad för uppflyttning ELLER 1 resultat med 100 poäng. Tänkte på att Vilja och jag redan nu får flytta upp i fortsättningsklassen om vi vill (vi hade ju full pott på förra tävling) men att jag vill ta diplomet så att vi därför skall ha ett till godkänt resultat! I lydnaden är det ju ett godkänt resultat för uppflytt och tre godkända resultat för lydnadsdiplom så jag rörde visst ihop det lite 😉 Så vi får se till att hinna med en hel massa tävlingar helt enkelt!

2 tankar kring ”Rallyvilja

    1. holmstorp Inläggsförfattare

      Haha ja det är ju det vi tänkt få, tror du inte vi klarar det 😉 Näe jag blev visst lite för ivrig, tänkte visst på lydnaden där 😉

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *