Pulsig träning….

Spread the love

 

Försökte köra ungefär samma upplägg som i ridhuset igår men det var väldigt pulsigt i snön på Nacka BK.  Karin filmade de tre första momenten men sen tog både kamerabatteriet och Karins fingrar slut i kylan 😉

Kedja 

1. In på planen och få vittringspinne.

2. Sättande under gång => belöna med fysisk kontakt – Mycket bra idag också även om transporten blev lite knepig i den djupa snön.

3. Inkallning med ställande => varsågod efter ställandet (godisskål bakom som medhjälparen ställer ner och vaktar) – Första inte så snabbt stopp, andra (som är med på filmen) snabbt och bra stopp även om hon trodde belöningen skulle komma från mig och hade bra fart mot mig!

4. Sändande till rutan => varsågod (till godisskål som mehjälparen har och springer in i rutan till Lystra med) – Ville dra sig upp i skogen (3 ggr! ) där hon innan hade sett att Wilma hade varit och letat efter bollen! Men hon klarade att jag tog tillbaks henne 3 ggr och att jag började bli irriterad utan att hon blev låg (bra)! Och fokuserade till sist och gjorde ett bra spring till rutan (som är med på filmen).

5. Hopp – apport => belöna med boll bakåt då hon är på väg över hindret på tillbakavägen – Mycket bra med tanke på förutsättningarna med djup snö överallt

6. Metallapporten => boll bakåt då hon greppat apporten => varsågod – Mycket bra med tanke på förutsättningarna (djup snö och kall metallapport) snabbt ut, relativt snabbt upptag och snabbt in!

7. Vittringen (medhjälparen hämtar pinnen hos mig och lägger ut de ovittrade pinnarna på rad eller i en ring) => pangbelöning med godis och kel hos mig – Mycket bra! Tog rätt pinne på första (och enda) skicket! 

Det var så roligt att se Miso idag, hon var pigg, glad, förväntanfull och hade en härlig attityd! Nu jäklar Karin är det dags att anmäla!!

Tack för idag Karin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *