Lystras planering för vecka 9

Spread the love

PLANERING v 9

 1. In på planen och få vittringspinne.
 2. Mycket kort FF med vändningar/halter (höger om halt, vänster om halt, helt om halt) och stegförflyttningar (2 steg fram, 2 steg bak, 2 steg åt höger, 2 steg åt vänster)
 3. Sättande under gång => belöna med boll (elelr kastad godis) bakom henne om hon sitter när jag vänder mig om.
 4. Transport ca 15-20 meter
 5. Inkallning med ställande => bollkast från mig vid ställandet alt köra hela
 6. Transport 15-20 meter
 7. Sändande till rutan, ev köra hela rutan och jag belönar där jag tycker det är bäst
 8. Transport 15-20 meter
 9. Vittringen (medhjälparen hämtar pinnen hos mig och lägger ut de ovittrade pinnarna på rad eller i en ring) , jag går ca 15 meter bakåt innan jag skickar henne för att leta pinnen. Medhjälparen (står vid Lystra och säger till om hon har tagit rätt pinne) och jag belönar med boll bakåt om hon har fart in till mig. 
 10. Transport 15-20 meter
 11. Fjärren på nära avstånd med prasslande medhjälpare bakom henne (jag väljer skiften)

 

Om tid över: Apporteringsmomenten.

 

Träna själv

 1. Fjärren – teknikträning (ev med skål bakom eller kast över huvudet på henne) vissa pass jobba med frivilliga beteenden och andra pass med kommandon. Fokusera på stå från sitt och stå från ligg med låsta baktassar.
 2. FF – teknikträning med externbelöning. Frysövningar i position.
 3. Hopp – apport: Jobba med att säkra återhoppen genom att bara göra återhopp från olika vinklar (variera med apporten i munnen och att hon får vända sig och plocka upp den bakom sig).
 4. Metallapportering – jobba med att snabba upp återgång till mig genom att göra explosiva lekövningar innan apporteringen och sen belöna snabbt emot mig med ”ta den” och lek.
 5. Inkallning med ställande – 1. Jobba med snabba inkallningar på samma sätt som i apporteringen. 2. Jobba med snabba ställanden med skål bakom varierat med boll från mig som kastas över hennes huvud.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *