Lydnadsklass 3

Spread the love

NU har jag anmält Lystra till lydnadsklass 3 på en inofficiell tävling i samband med flatfestivalen i slutet av Juli. Jag har tyckt att vi har tränat alldeles för lite och att vi har långt kvar tills vi är tävlingsklara men nu ser jag denna tävling som en träningstävling för att kolla av HUR långt vi har kvar.

Idag var vi på klubben och kollade av hur vi står i momenten.

1044030_10151615347604690_69658476_n

GRUPPMOMENTEN

SITT I GRUPP 1 minut (utan grupp) – inga problem

PLATSLIGGNING 3 minuter med dold förare – Lyfte på huvudet när jag hade gått ca 15 meter men la ner det igen på min tillsägelse och lyfte det sedan en gång till precis när jag hade försvunnit bakom skranket men la ner det även denna gång på min tillsägelse. Låg sedan lugnt och fint med hakan i backen hela tiden.

FRITT FÖLJ (språng, långsam, stegförflyttningar, vändningar och halter) – Hon var väldigt på och drog sig lite för långt fram men hade en härlig attityd och uthållighet som är det som brukar brista när det är varmt så det är jag nöjd över men vi får jobba med positionen!

SÄTTANDE UNDER GÅNG – Detta moment brukar ”sitta” men idag ställde hon sig på första försöket men sen gjorde hon det snabbt och bra!

INKALLNING MED STÄLLANDE – Här har vi en bit kvar men det funkar bäst med handtecken så jag har bestämt mig för att bara köra med handtecken då det är ok även i Elit.

RUTAN – Klockren på första försöket! Full fart in i rutan, snabbt ställande, snabbt läggande och låg tills jag kallade in!

APPORTERING MED HOPP ÖVER HINDER – Missade hindret på första försöket när jag kastade snett men det var nog bara en miss för sen gjorde hon den klockrent även på ett snett kast!

METALLAPPORTERING – Snyggt! Full fart ut, snabbt upptag, full fart in och ett rakt sättande!

VITTRINGSPROV – Här märktes det både att hon började bli lite trött men även att vi inte har tränat detta sen i vintras för hon sprang ut och chansade på första försöken men sen kom hon på hur det skulle gå till och då var hon riktigt duktig. Inget tugg!

FJÄRREN – Detta är det vi tränat mest på sista tiden både teknik (utan framflytt) och signalkontroll (nära och på avstånd) men det är också ett av de knepigaste momentet att få till det riktigt bra. Här var hon rejält trött, tungan hängde och varken teknik eller signalkontroll funkade. Hon har så svårt att fokusera på att göra en bra fjärr när hon är trött och på tävling är ju fjärren sista momentet så risken att hon är trött är ju ganska stor, tyvärr!

Men det är inte helt lätt att hitta den bästa aktivitetsnivån för hon får inte vara för speedad för då blir det inte heller bra.

Igår var hon riktigt speedad och trots att jag avslutade med att träna fjärren så var det full gas och hon gjorde skiftena innan jag hann ge kommandona och studsade upp i ett hopp-stå och jag hade svårt att hålla mig för skratt för hon ser så söt och förväntansfull när hon tror hon gjort något riktigt bra och så är det bara tok 😉

 

 

4 tankar kring ”Lydnadsklass 3

  1. holmstorp Inläggsförfattare

   Ja det blir nästan som att åka på gruppbiljett med SL:s nya biljettsystem, det är inte heller lätt 😉

   Svara
 1. Annica

  Dom bara är såna Annika.. Balansen är ibland svår, Polly är ju ganska laddad i lydnaden och då blir det också fel. Bra jobbat!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *