RallyVilja

Spread the love

Blir lite konstig ordning på inläggen nu eftersom jag fortfarande inte har skrivit klart om FM 2013 så det inlägget kommer senare. Har inte heller skrivit om helgens DM i rallylydnad men det får kanske också komma senare.

Här kommer bara ett kort inlägg från ikväll 😉

Idag har jag och VIlja fått känna av SM-känsla och känna oss lite kungliga 😉   Vi har ett superduperduktigt rallyekipage på vår klubb som har kvalat in till SM och som skall dit den 13 september så idag har vi arrangerat Rally-SM på vår klubb med plastband, utställningstält, speakerröst, dubbla domare/skrivare, mm för att Cattis och Ludde skulle få träna SM-likt.

Och för att de skall kunna göra hela programmet måste de ha en hund som gör honnören (platsliggning, sittning eller stående) bredvid planen under tiden som de går banan och ett ekipage som går banan när de står i honnören. När den hunden blev skottberörd (skott träning på klubben precis innan) så fick jag och Vilja hoppa in 🙂  Vi som just börjat träna högerhandling och skyltarna i avancerad klass fick gå en hel mästarklassbana!

Summa summarum kan man konstatera att vi måste träna MYCKET på högerhandlingen för det är svårt tycker Vilja (ffa att backa rakt på höger sida är JÄTTESVÅRT). Men sen gjorde bästa Vilja flera skyltar som hon aldrig tidigare provat på superfint! Hon fick till och med ett snyggt! i domarprotokollet för backa framför och det var en man som kom fram efteråt och var så imponerad över att jag kan få henne att backa från mig så fint.  Kul att prova en så lång banan med massa klurigheter och alla störningar runtomkring och känna att: JA Vilja fixar det! Hon är verkligen inte det minsta bekymrad över vad som händer runtom och på planen. Nu är vi supertaggade på att träna och tävla i de högre klasserna! Finaste Vilja <3 

Nu skall vi hålla tummar och tassar för vårt SM-ekipage Cattis och Ludde den 13/9!

1 tanke kring ”RallyVilja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *