Nu står det 3-3 (åtminstone tillfälligt)

Spread the love

Igår kom Viljas barnbarn (Lystras systerdotter) lilla Elda 10 månader hit till oss och hon skall vara här i nästan 1 månad.

Så just nu är det 3 flattifnattar och 3 kissekatter här hos Holmstorps!

Jag blir så stolt över mina fina flickor som tar emot alla gäster med öppna tassar och ett öppet positivt sinne!

Igår när Elda kom släppte jag ut moster Lystra på framsidan så de två fick hälsa först. Lystra stod still och nosade lite avvaktande i 20-30 sekunder och sen gick hon ner i lekställning och försökte få Elda att slappna av och känna sig välkommen. Elda var lite avvaktande men drog efter Lystra några repor iallafall.

Sen släppte jag ut mormor Vilja som nog måste kunna kvala in som världens snällaste men barnsligaste mormor <3 Hon studsade/hoppsade ut på alla 4 och tog  emot Elda med öppna armar och inbjöd direkt till lek. Elda blev lite överraskad av mormors framfusighet och snäste till och med ifrån litegrann och mormor Vilja vände andra kinden till men tog det sen lite lugnare i sin välkomstceremoni!

Efter att de fått hälsa på varann gick vi in och Lystra tog direkt en toffel i munnen och ville att Elda skulle jaga henne runt runt runt köksbordet, vilket hon också gjorde.

Sen var det kissarnas tur att hälsa. Eftersom Misty fortfarande är lite sur över att vi tagit hem två kattungar tänkte jag att hon kanske skulle bli sur när hon såg att det kommit in en främmande hund i flocken men hon gick raka vägen fram och strök sig mot en mycket förvånad Elda. Jag tror Misty tänkte att det var skönt att det bara var en till flatte (för det är hon ju van vid) och inte en till katt!

Eftersom kattungarna var så försiktiga och rädda för våra hundar i början satte vi upp kompostgaller så de fick vänja sig vid Elda och hon vid dem innan de fick chansen att träffas på riktigt. Lilleman tyckte det var helt onödigt och gick direkt fram och la sig framför Elda och pillade med tassarna för att nå fram till henne. Han började sedan dra bort kompostgallret så han fick en liten springa och kunde gå över på hundarnas sida 😉

Lilla Chess tyckte att det var helt ok så länge Elda inte var alltför ”på” och hon fräser fortfarande lite för att markera att de skall hålla lite avstånd men hon springer iallafall inte iväg så hon är inte särskilt rädd iallafall! Igår kväll började kattungarna leka och busa med varann och då kunde Elda inte hålla sig från att springa dit så då blev det lite fart och kattungarna tog sin tillflyktsort in i Elias rum 🙂 Men det dröjde ingen längre stund förrän de kom ut igen!

Stackars Elda undrar väl vad det är för ett dårhus som hon har kommit till men det är iallafall ett gäng snälla dårar 😉

Inatt när vi stängde grinden in till hundrummet och tänkte att hon skulle sova där tillsammans med mormor och moster så var hon inte helt nöjd och efter en stunds pipande insåg jag att det var bättre om hon fick sova inne hos oss tillsammans med tant Misty! Vi får se om vi kör på denna variant eller om vi provar inatt igen om hon kan sova i flattifnatterummet!

Jag blir verkligen imponerad både av Elda, mina tjejer och alla katter att de bara gillar läget sådär direkt! Jag blir så imponerad av att Lystra, som är en riktigt mammagris, accepterar helt att Elda tränger sig emellan och vill ligga närmst mig och trampar runt på och kliver över Lystra när hon ligger bredvid mig. Utan att ens grymta lite eller försöka putta bort Elda!

Elda och lillkillen

Och vår lillkille gillar ALLA sina tjejer <3 <3 <3 och bjöd in Elda till en riktig gosestund <3 Han är bra charmig den killen!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *