Så mystiskt!

Spread the love

Undrar om vi någonsin kommer att få veta vad det är som utlöser Lystras allergiska reaktion som hon får en gång/år under februari. Eftersom det för det mesta har sammanfallit med att vi har tränat i ridhus har vi ju trott att det är något i ridhuset som hon reagerar på. Men nu börjar jag tro att det är februari som utlöser reaktionen och inte ridhuset 🙂

I lördags var vi ute i Bålsta med bästa träningsgruppen för en härlig jaktträning i riktigt vårväder (redan i februari). Trevliga vänner, bra marker, roliga övningar och duktiga hundar, va mer kan man önska sig!

På kvällen tyckte jag mig ana att Lystra var lite. lite svullen vid nosen men tycker att det försvann snabbt och trodde att jag hade inbillat mig. Igår la hon sig ner på och gnuggade huvudet vid flera tillfällen som om det kliade. I morse på promenaden tyckte jag att hon såg liksom knölig ut på kroppen lite här och var och vartefter vi gick blev hon mer och mer svullen och bulig i ansiktet. Vi skyndade oss hem så hon fick Prednisolon och nu får vi hoppas att det avtar.

Min fundering är nu vad det kan vara som hon reagerar på. Det infaller i stort sett varje år i februari och i år har vi inte ens varit i närheten av ett ridhus. Men det jag tänkte på var att hon åt lite jord och rötter på fälten där vi tränade och jag vet inte om det brukar gå hästar där, eller om det kan vara någon växt, rot eller annat som hon reagerar på. Det brukar ju inte vara direkt vårväder i februari i vanliga fall så lite mystiskt är det och det är därför jag tidigare år inte har kopplat det samman med något hon har ätit ute i naturen men nu vet jag inte alls vad det kan vara annars!?

Nu på morgonen har vi varit på djurkliniken och lämnat in vår lillkille för kastrering. Känns lite konstigt att göra det redan för jag tycker fortfarande att han är en liten bäbis <3 Men eftersom han lever tillsammans med sin syster och det vore en katastrof om de skulle råka para sig så valde vi att kastrera honom lite tidigare än 6 månader som är det vanliga. De fyller ju 5 månader den 2/3 så han är ju bara knappt 5 månader ännu men SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) har sänkt lägsta åldern för kastration från 6 månader till 4-6 månader. Därför låter vi honom bli kastrerad nu men syrran får vänta tills hon är 6 månader då det är ett mycket enklare ingrepp på hankatter än på honkatter.

Lilla bäbisen var så duktig och knatade omkring inne på rummet hos veterinären och lät henne klämma och känna på honom, Så frimodig och cool kille. Bilåkning i buren var väl kanske inte lika roligt. Men buren som jag ställde fram igår kväll har han och syrran turats om att ligga i så buren har de verkligen ingenting emot.

Misty däremot håller sig ju alltid undan när buren kommer fram så hon som nuförtiden brukar sova i vår säng hela nätterna gick förmodligen ut sent  igår kväll (när Elias kompis gick hem) när hon såg att jag hade ställt fram buren.  Jag som blir lite orolig när hon inte är inne gick och ropade och visslade i morse när jag märkte att hon inte var inne och när hon inte ens kom in för att få mat. Men hon höll sig borta och kom inte in förrän jag bar ut buren i bilen och hon kunde känna sig säker på att den inte var till henne 😉 

Klockan ett får vi åka och hämta vår lilla kille men innan det skall jag iväg och träffa en flattevalp som är barnbarn till Vilja.

Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *