VARDAGSLYDNAD & NOSARBETE – nästa kurs startar Mars 2019

Spread the love


För dig som har gått valpkurs och/eller unghundskurs och som vill anta större utmaningar, lägga på störningar, träna i grupp nära andra hundar och få hjälp att komma vidare i din träning. Kursen är självklart även öppen för dig som har en vuxen äldre hund som vill förbättra er kontakt och vardagslydnad och få tips på olika nosaktiviteter.


10360543_10152803780561629_3423446638145413669_n

Under kursen kommer ni få prova på olika sorters nosarbete och vid ett tillfälle är vi i skogen och lägger spår.

Instruktör: Helena Högberg-Holm

Datum & tid

7/3 kl 17.30 – ca 19.00 (teori)
14/3 kl 17.30 – 19.00
28/3 kl 17.30 – 19.00
4/4 kl 17.30 – 19.00
11/4 kl 17.00-19.00 (spår)

Plats Bunsöv 23, Krokhöjdens bollplan & skogen i Krokhöjden

Kostnad: 2 000 kronor

Max 5 hundar/grupp

Maila din anmälan till holmstorpshundkurser@gmail.com

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE

”I kursen Vardagslydnad och nosarbete, har jag fått teoretisk bakgrund samt fått prova på
konkret hur jag kan jobba i olika situationer. Som tex att jobba med motbetingning vid
hundmöten. Det har varit väldigt bra att få prova på spår och sök aktiviteter som man enkelt
kan göra hemma med sin hund. Jättebra kurs.”
”En bra kurs med bra blandning av lydnad och nosarbete. Då jag tycker lydnad är tråkigt men nödvändigt va detta en kurs som passade mig och Zingo. Lydnad med nosarbete som vi båda tycker är roligt. Fick förklaring som gör att jag förstod varför Zingo gör som han gör. Stopp ljuset är en sådan sak tex. Viltspåret va något som jag tyckte va riktigt kul och kommer fortsätta med. Och jag upplevde att även Zingo tyckte det va riktigt kul. Kanske viltspårkursen blir vår nästa kurs”
”Kursen är bra. Vi har lärt oss många praktiska tips på hur vi ska jobba med vår hund. Vårt problem är mycket energi som riktas åt andra håll än att följa husse och matte. Tack vare att vi inte var så många på kursen har vi kunnat få handfasta råd och fått se hur vi ska jobba med vår hund. Det hjälper även om resan blir lång.
Vi kan rekommendera kursen och Holmstorps. Det är ingen quick fix, men man får verktygen för att få ordning på sin hund. Bra!     ’Wachteltiken Nelly’ 

” Jag tyckte kursen var otroligt bra! Roligt och användbart upplägg med både vardagslydnad, aktiveringstips och mer avancerade nosaktiviteter!  Lärde mig massor av nytt och tyckte det var på en nivå som även funkade för mej, som förstahunds-ägare.  Att få gå viltspåret i slutet var roligast!”

”Jag vill tacka dig för en mycket bra hundkurs. Bra blandning mellan vardagslydnad och nosarbete. Jättekul att se Zixtens glädje i de olika övningarna och belöningen förstås. Jag kan inte säga att jag saknade något under kursen. Om det skulle va något så skulle jag gärna vilja ha lite litteraturtips som du skulle kunna rekommendera under kursens gång. Jättebra gruppstorlek. Att kursen låg en gång i veckan var bra för då hann vi träna lite emellan. Nu vill man bara gå vidare i träningen.”

”Tack för en bra blandad kurs, toppen att jag fick mixa med mina två hundar.tycker om att få en inblick i olika nosarbeten , både i skog och inomhusträning.Man får en kick och vill prova allt när du berättar. Själv klart ska man träna på lydnad (men inte lika kul), därför roligare med blandkurs. Tusen tack. Ses snart igen. ”

Tack för en jätte bra kurs. Den har varit väldigt lärorik för jag har lärt mig mer vad Wille kan. Han har blivit duktig nu att gå fot lös bredvid mig o det kunde han inte förut innan kursen.

 

 

 

 

16 tankar kring ”VARDAGSLYDNAD & NOSARBETE – nästa kurs startar Mars 2019

 1. Titti Dahlin

  Jag och Vilda vill gärna boka oss på denna kurs 🙂 Nu får båda hundarna gå kurser i vår. Zigge med Rallylydnad och Vilda här.
  (Vi ska även fortsätta med specialsök jag och Zigge. Jättekul.) Ha en härlig kväll!

  Svara
 2. Ingrid Aspholm Söderberg

  Hej!

  Då bokar jag och Thea in oss på kursen ”Vardagslydnad & Nosarbete som startar i mars. 🙂

  Ha en bra dag!

  Hälsningar
  Ingrid

  Svara
 3. Karin Starborg

  Hej Helena!

  Jag är intresserad av denna kurs, men är tyvärr bortrest 9-13 april (känns lite synd att missa en gång). Kommer du att ha något annat som eventuellt kan passa mig och Pepsi under våren?

  Hälsningar,
  Karin

  Svara
 4. Linda Soini

  Hej Helena !

  Vi har gått valpkurs med vår King hos dig . Vi skulle gärna vilja boka in oss till våren på denna kurs 🙂 vet att platserna tar slut så snabbt ! God jul & Gott nytt år .
  / Linda

  Svara
  1. holmstorp.vimeddjur.se Inläggsförfattare

   Hej Linda!

   Jag sätter upp er som intresserade av denna kursen. När jag lägger ut datum för nya kurser skickar jag även ett mail till er som tidigare har gått kurs.
   Beräknar att den första vardagslydnad & nosarbete startar i mars.
   Kul att vi ses igen!

   Svara
 5. Ann Orthén

  Om det fortfarande finns plats på vardagslydnad och nosarbete, så är jag intresserad. Teijo gick valpkurs i höstas. //Ann

  Svara
  1. holmstorp.vimeddjur.se Inläggsförfattare

   Hej Ann!

   Nästa kurs i Vardagslydnad & Nosarbete har inte lagts ut ännu. Den kommer starta först i mars. Om du vill anmäla intresse redan nu så kontaktar jag er när datumen är klara. Mvh Helena

   Svara
 6. Tina Svenlert

  Hej Helena,

  Jag och min mellanpudel Olof är intresserade av lite vardagslydnad till våren om det finns plats på den som börjar i mars? Gick valpkurs för dig i höstas.
  Ha det så bra!
  Tina & Olof

  Svara
  1. holmstorp.vimeddjur.se Inläggsförfattare

   Hej Tina! Jag skickar ut mail till er alla som har gått kurs på Holmstorps tidigare när kursen i vardagslydnad med start i mars läggs ut. Har noterat att du är intresserad. Hoppas vi ses! /Mvh Helena

   Svara
 7. Tina Svenlert

  Hej Helena,
  Jag är intresserad av vardagslydnads kursen med start 4 mars. Vet du än vilken tid som kursen kommer att vara? Har dotterns gymnastik på onsdagar och vi brukar hjälpas åt med skjuts.
  Ha det så bra!
  Mvh
  Tina

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *