VALPKURSER nästa kurs startar i Mars 2019

Spread the love

VALPKURS (ca 2-5 månader)

Ge dig och din valp den bästa starten för en god relation & samarbete!

1459316_10151901059854690_1229662946_n

Vi arbetar med mjuka och glädjefyllda metoder och tar tillvara på valpens nyfikenhet, leklust och naturliga följsamhet. Vi lägger grunden till en bra vardagslydnad!

Förutom praktisk träning innehåller kursen två tillfällen teori där vi kommer behandla ämnen som relation, samarbete, inlärning, valpens inomhus- och miljöträning, hantering, friskvård, stress, aktivering, m.m.

När det är vinter och kallt och mörkt ute är vi mest inomhus.

DATUM & TID

APRIL 2019
22/4 kl 19 – 21.30 (teori Friskvård, mm)
29/4 kl 19.00-20.00
6/5 kl 19.00 – 20.00
13/5 kl 19.00-20.00
20/5 kl 19.00 – 21.30 (teori, inlärning, mm)
27/5 kl 19.00 – 20.00.
Plats: Bunsövägen 23, Saltsjö-Boo (inom- och utomhus)

Kostnad: 2 000 kronor
Max 5 deltagare/grupp

Maila din anmälan till: holmstorpshundkurser@gmail.com

KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE

”Valpkursen var väldigt givande! Bra blandning av teori och praktik med många aha-upplevelser. Det känns som vi har en fin grund att jobba vidare ifrån med bra övningar som hjälp på vägen. Jag gillar verkligen grundsynen som lärs ut, där tillit mellan hund och ägare står i centrum. Ser fram emot att gå fler kurser!”

” Jag tycker kursen var väldigt lärorik och rolig, och är övertygad om att även Diesel tycker det! Han älskar bl.a. sitt/ligg/stå-träning och såklart lek-övningarna! Vi provade triangeln i helgen (tror du kallade den så, när man lägger godis i en skål, sätter hunden och kallar in) och jag trodde han skulle springa till godiset först för han va väldigt sugen när vi gick dit och la den i skålen – men han sprang klockrent till mig på första försöket! 😊 Stort tack för att du lärt oss betinga inkallningsord, han kommer springande och slickar sig om munnen 🙂
Jag kommer inte på något negativt, det skulle vara att jag gärna hade gått ännu fler gånger 😉 Tycker det var lagom grupp, man hann få mycket hjälp och tips! Du är positiv, tydlig och bra på att visa och förklara hur man ska göra! Stort tack för bra valpkurs (vill även passa på att tacka för att man får gå så tidigt med valpen hos dig då flera andra verkar ha från 4 månader) och jag kommer säkert gå någon mer kurs hos dig!”

”Jag tycker kursen var toppen. Den var bättre än när jag gick med Spike. Tror att det beror på att vi inte var så många i varje grupp. Sedan hade vi bättre väder J Påverkade ju positivt J (har ju inget med upplägget att göra). Valpsläppet missade jag med Spike då jag var sjuk. Det var roligt. Alla är stolta över hur ens egen hund funkar med andra. Jag har inga förslag till förändringar i ditt upplägg, jag gillar helt enkelt!”

”Efter att ha gått hos dig på valpkurs med Bosse måste jag och Hanna säga att vi är mer än nöjda. Vi blev glatt överraskade av att vi fick hoppa in i kursen trots att vi missad det första tillfället. Vi tyckte att de små grupperna gjorde så att man fick bra kontakt med dig som tränare/ instruktör. Innehållet i kursen tyckte vi va bra. Det praktiska tillfället och då hundarna fick leka med varandra var extra spännande tyckte vi! Vi ser fram emot att gå flera kurser hos dig och är förväntansfulla på att förbereda Bosse inför framtiden med allt vad det innebär.”

”Stort tack för en superbra kurs! Vi är enormt tacksamma för att vi fick möjlighet att vara med trots att Shane inte är valp åldersmässigt. Det har varit väldigt lärorikt och vi har fått många bra tips på övningar. Shane tycker att det är superkul att träna och vi gör några av övningarna varje kväll. Att kampa och släppa leksaken när den passiv är hans favoritövning och när vi håller leksaken mot hjärtat sätter han sig snabbt. Utomhus brukar vi leka ”ping pong-leken” och han tar genast kontakt och kommer som ett skott när vi kallar in. Miljön på din kurs var perfekt för oss. Det kändes lugnt och tryggt och inhägnad tomt var ett stort plus.  Ser fram emot fler kurser! ”

”Tack igen för valpkursen, jag, Magnus och Sixten uppskattade den mycket och vi återkopplar till nästan dagligen 🙂 – bra upplägg med teori och ”praktik” varvat, bra grupp sammansättning, vi fick många bra praktiska råd och ”verktyg” som vi har kunnat använda i vår vardag, det var mycket bra att kunna träna på sin hund på plats tillsammans med andra hundar (”live” liksom), du Helena är en väldigt bra lärare och föreläsare och inspiration! Att se dig med valparna är en glädje! Hoppas vi ses på en fortsättningskurs!”

”Jag och Troy är jätteglada för att vi gick på din valpkurs. En kurs där kärleken och omtanken för hunden tydligt var i centrum och att det inte handlar om att få hunden att lyda utan att få hunden att vilja och tycka det är roligt och viktigt att samarbeta med människan. Både min man och jag har haft mycket nytta av din kurs och vi är båda nöjda”

”Tack för en väldigt fin valpkurs. Toppen med lätta konkreta övningar och bra kursupplägg med träff varje vecka. Extra bonus att det var få deltagare i gruppen och att Kosmos var med som kattexponeringJ. Tar tacksamt emot bilderna från sista teoritillfället. Hoppas att vi inom kort får tillfälle att gå kurs hos dig igen”

Vi är så nöjda med att vi började tidigare än vad vi tänkt med valpkursen. Så mycket roligt vi hunnit göra och träna med vår valp Aska. Det är verkligen en kurs alla hundägare borde gå, det gör valp och hundlivet så mycket roligare när man kan göra något tillsammans och att man ser att det faktiskt ger resultat. Vi tycker att kursen lyckats med att förena praktik och teori. Att du sett till att kursen varit riktad generellt men också mycket mot vad vi som valpägare ”tampas” med just nu, dvs personlig träning. All denna träning har även kommit vår gamla hund tillgodo, han har liksom blivit yngre på nytt. Nu undrar jag när du tycker att man ska fortsätta med kurser typ vardagslydnad eller rekommenderar du något annan kurs?

”Jag gillade kursen eftersom du kommunicerar rakt och tydligt och ger många praktiska verktyg och övningar att testa. Glatt, naturligt och lättsamt”

”Vi är jätte nöjda med valpkursen. Känns som vi fått mycket bra tips och trix. Vår Pluto behöver träna mer på att hålla sig lite lugn, men det ger sig väl;) Det hade vi behövt mer övningar på. Lugna händer körde jag mycket med när han var ännu mindre, glömt bort att det fortfarande är en jättebra metod.  Bra och tydliga tips på att få bättre kontakt. Vi tyckte det var väldigt bra i dag när vi fick träna på inkallning utomhus. Vi blev ännu mer sugna att gå på fler kurser med Pluto efter det”

” Min samlade bild av kursen är enbart positiv och i synnerhet med anledning av ditt handlag och sätt att förmedla och visa på övningar och teorier. Möjligtvis att en bättre plats för övningarna skulle kunna finnas” 

Stort tack för en bra valpkurs! Tycker det har varit bra med liten grupp och att du har visat mycket på våra hundar. Kan inte komma på något förbättringsförslag på upplägg på kursen. Vi är alla helnöjda, barnen har lärt sig mycket och tyckt det var jättekul. Nöjdast är kanske Sally som ju fullkomligt förälskade sig i dig:)”

Vi tycker kursen varit väldigt bra och givande. Många saker att ta till sig och jobba vidare på. Riktigt kul att se att Teijo också tyckte det var kul med övningarna och att träffa de andra hundarna. ”

”Hej, jag och Ella är jättenöjda med kursen. Vi har fått verktyg som vi inte hade kunnat få på annat sätt känner jag. Bra mix av övningar och teori! Jag hittade kursen på nätet! Allt gott!”

”Vi är jättenöjda med kursen. Många bra kontaktövningar som vi använder oss av varje dag. Känns verkligen som att du tagit dig tid för alla hundar och det var bra att övningarna kunde individanpassas. Vi går gärna fler kurser hos dig. Jag är lite sugen på viltspår – vet du när du kommer att ha en sådan kurs? Tack och trevlig helg!”

”Bra : Lagom stora grupper, Du visar övningarna bra praktisktdu är lugndet finns tillräckligt med tid för att själv kunna prova övningarna 
Kan förbättras: Ja det är inte lätt …. Någon mer gång där inte nya övningar kommer utan att man kan praktisera igen , lite som sista gången. Kanske kunna maila en fråga var om man har något som man skulle vilja ha svar på och att svaren kommer på kvällen men till alla, då kan ju alla ta till sig av frågor och svar och att ingen fråga blir utpekad. 
Annars tycker jag kursen varit fantastisk och vi har lärt oss massor , nu är det bara att fortsätta med övningarna och utvecklas tillsammans. Tack !”

 ” Jag tycker om att det är små grupper, att man får personlig hjälp, att man får en komihåg lapp på övningarna man gjort(plus i kanten). Att förbättra vet ej, kanske vara på fotbolls plan, så man kan öva längre ifrån varandra.Men jag vet ej, jag är nöjd och vill gå fler kurser. ”

”Jag är mycket nöjd med kursen. Du verkar väldigt kunnig om hundar och har en väldigt fin kontakt med dem och lyckades skapa bra och öppen stämning vid kurstillfällena. Jag är också tacksam över de övningar vi fick som verktyg och önskar bara att jag själv hade mer tid att öva med Cookie…”

”Positivt är lätt: Proffsig/kunnig. Du är engagerad i alla hundarna och har verkligen ett stort hjärta för alla : ) Lagom stor grupp. Bra med teori-praktik-teori. Många bra tips! Negativ är svårt: Tänkte först att man inte får övningarna skriftligt. Men då måste man ju hem och skriva ner och då kommer man lättare i håg så det är positivt på ett sätt. Kommer inte på något annat.”

” Bra saker: – Du inger förtroende. Du är kunnig och pedagogisk. – Vi har fått mycket med oss, en hel radda med saker att tänka på och träna på. – Vi hade roligt under kursen och det är roligt att träna det vi lärt oss. Mindre bra sak: – Det enda vi kan komma på, är att det hade varit bra att få minnesstolpar med oss varje gång. Men har förståelse för att det kan vara svårt att hinna med att skicka ut, du har många kurser. Vi fixade det ändå.”

”Jag tycker att kursen varit inspirerande och bra. Man har fått många tips att jobba med. Det har varit bra att vi har varit få, så man har fått den hjälp man har behövt”

”Ester och jag är glada och nöjda med både dej och kursen. Bra med teorin och toppen att få det skriftligt sen 🙂 Funderar på förbättringsförslag men det blir inte många. Kanske att det ibland skulle vara bra när vi gör en övning att ta en i taget. Man lär sig väldigt mycket även av att titta på andra, när dom gör rätt men även när de gör fel :)”

 

14 tankar kring ”VALPKURSER nästa kurs startar i Mars 2019

 1. Johanna Carlson

  Vill anmäla mig till valpkursen som startar 4/2 med coton de tulearvalpen Bobo Ronaldo! Vänlig hälsning Johanna

  Svara
 2. Susanne Forsman

  Hej Helena,
  Jag vill anmäla mig och valpen Zorba till valpkursen i augusti.

  Tacksam för bekräftelse.
  Hälsningar
  Susanne Forsman

  Svara
 3. Tina Svenlert

  Hej Helena,

  Jag har inte fått något mail om valpkurserna i aucusti/september, men det kanske kommer?

  Det gäller vår valp Olof som är född den 12/4.

  Fortsatt trevlig helg!

  Mvh
  Tina Svenlert

  Svara
 4. Ellenor Öström

  Hej Helena!

  Jag – & vår dvärgschnauzervalp Nellie – vill anmäla oss till den extrainsatta valpkursen som börjar om en dryg vecka. Jag hoppas att det fortfarande finns plats(?) & antar att jag i s f får bekräftelse på min mail.

  Vänliga hälsningar,
  Ellenor Öström

  Svara
 5. Ellenor Öström

  Hej!

  Mitt namn är Ellenor Öström och jag och min familj är lyckliga ägare till en 5 månader gammal dvärgscnauzervalp, Nellie. Jag vill härmed anmäla mitt intresse för den extrainsatta valpkurs som startar om en vecka och hoppas att det fortfarande finns platser kvar?

  Vänliga hälsningar,
  Ellenor (& Nellie)

  (Jag har skickat in en intresseanmälan här för någon dag sedan. Den syns märkligt nog inte här på sidan när jag går in via min dator men däremot när jag går in via mobilen(?!). För att vara på den säkra sidan skickar jag därför min intresseanmälan ytterligare en gång.)

  Svara
 6. Elisabet Gemzell Mikkelsen

  Hej!
  Jag har en liten vorsteh valp som blir tre månader i dagarna. Skulle gärna gå en valpkurs med henne och undrar om man kan hoppa på den kurs som började 18 maj eller om det är för sent? Alternativt undrar jag när nästa valpkurs kommer att gå?
  MVH/Elisabet

  Svara
 7. Åsa Agneborg

  Hej, jag önskar anmäla min Malteser valp Enzo som är född den 11 mars till din valpkurs med start 2 aug. Det är min dotter Victoria som kommer att gå kursen tillsammans med Enzo och vi vill gärna hamna just i denna grupp då min arbetskollega Cecilia Liljeroth har anmält sig till samma.

  Svara
 8. Jacob Bergdahl

  Hej
  Vi har haft sms kontakt kring valpkursen med start den 15/9.
  Jag vill gärna anmäla oss med Münsterländervalpen Centa till denna valpkurs.
  Skicka gärna en bekräftelse.
  Tack på förhand
  Jacob

  Svara
 9. Åsa Ekvardt

  Hej,

  Jag vill anmäla mig till valpkurs med start den 15/9. Jag har en Golden valp Oscar som då kommer att vara 5,5 månader.

  Mobil 0708-298924

  Svara
 10. Lennart Wallberg

  Hej Helena! Baltsar och vi tackar dig för en mycket givande valpkurs. Du har gett oss bra verktyg att arbeta med framgent. Din pedagogik är tydlig och klar vilket gör det lättare att fostra vår älskling.
  Något vi tänkt på är någon form av skriven sammanställning av innehållet på en kurskväll så det blir lättare att träna på hemläxan och och uppdatera sambon. Vi ses på kurs senare.

  Svara
 11. Lisa Wallstr

  Valpkursen var väldigt givande! Bra blandning av teori och praktik med många aha-upplevelser. Det känns som vi har en fin grund att jobba vidare ifrån med bra övningar som hjälp på vägen. Jag gillar verkligen grundsynen som lärs ut, där tillit mellan hund och ägare står i centrum. Ser fram emot att gå fler kurser!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *