TINA finaste pudelen

Spread the love

Tina 1997-10-01 – 2012-04-02

Tina var 14 månader och ett luddigt yrväder när hon kom in i våra liv strax efter att vi hade tagit bort Micki. Vi tyckte att det var mysigt att ha två hundar och sa hela tiden till barnen att när Micki skulle åka till Kambodja skulle vi skaffa en till hund, men denna gången skulle det bli en liten ”knähund”. När vi så höll på och spanade på små hundraser mötte jag en dag en kvinna med en liten sprallig ulltuss som sprang omkring och härjade med ett gäng stora hundar. När jag stannade och frågade vad det var för ras berättade då att det var en väldigt oklippt pudel och att hon inte kunde ha henne kvar eftersom hennes gamla hund tyckte livet blivit outhärdligt när denna illbatting kom in i huset.

Och så kom det sig att vi fick ta över denna underbara lilla hund som hade haft tre hem före oss. Först bodde hon hos en kvinna som lämnade tillbaks henne efter en månad och sen som 3 månaders valp hamnade hon hos en tjej som lämnade henne ensam hela dagarna (8-10 timmar) med hennes vuxna hundar! Så när Tina var ett år skulle hon avliva henne eftersom hon inte var rumsren. Hur hon nu skulle ha kunnat bli rumsren när hon blev ensam hela dagarna!!! 

Så vi fick bli hennes 4:e familj! När hon kom till oss var hon en förskrämd liten tjej som var rädd för sin egen skugga och backade från matskålen när detta förfärliga monster närmade sig. Långa män var läskiga och fick sig en rejäl utskällning. Men trots sin start i livet och att hon var så rädd i början så har hon haft ett gott öga till små barn och älskade dem från första stund. Eftersom våra barn var små på den tiden var det absolut viktigast för oss att hon kände sig trygg med barnen.Tinas största idol och den som blev hennes klippa i livet och den hon kunde luta sig mot när det blåste var Milla! Milla tog Tina under sina vingars beskydd och stod ut med alla busattacker från denna lilla vilding!! På den här tiden när hon var ung och vital så älskade Tina att rusa runt och busa med andra hundar i alla storlekar och raser.

Under den första tiden jobbade vi med att bygga upp Tinas självförtroende och lära henne den grunduppfostran som man lär en liten valp. Sen fick hon hänga med på det mesta när Linn under en period gick på hundungdom och tränade agility, mm.  Även på ålderns höst blev hon alldeles till sig när hon var med på klubben och såg agilityplan, gungan var favoriten och hon kom på att man kunde ta den på tillbakavägen också om man var tillräckligt snabb!

12 år gammal debuterade Tina på Nacka BK:s klubbmästerskap i Agility. Hon tog sig runt hela banan som bestod av 20 hinder men vi överskred tidsgränsen med ynka 6 sekunder annars hade hon placerat sig! 

  

Valpträff Maj 2003

Från vä: Elias, Julia & Selma, Jarri & Arwen, Linn & ”mamma”Tina, Anna & ”pappa” Folke, Ulla & Kim, Eia & Bella

 

    

När Tina var nästan 5 år blev hon stolt mor till 6 små svarta pudelvalpar och det skötte hon med bravur!! Och jag tror att det var då hon blev vuxen.

Det finns så oändligt mycket mer att skriva om denna lilla hund som var en STOR personlighet! Hon fick under åren många personer att ändra inställning till pudlar och det är flera i bekantskapskretsen som har skaffat pudel efter att ha träffat Tina.

Nästan på dagen 14 och ett halvt år gammal fick hon somna in med hela familjen runt sig. Hennes lilla kropp orkade inte längre och hon fick lämna oss och gå vidare till de evigt gröna ängarna och träffa sin älskade MIlla!!

Älskade lilla pudelen, du fattas oss!  

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *