KOMMENTARER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE

Spread the love

VALPKURS

” Jag tycker kursen var väldigt lärorik och rolig, och är övertygad om att även Diesel tycker det! Han älskar bl.a. sitt/ligg/stå-träning och såklart lek-övningarna! Vi provade triangeln i helgen (tror du kallade den så, när man lägger godis i en skål, sätter hunden och kallar in) och jag trodde han skulle springa till godiset först för han va väldigt sugen när vi gick dit och la den i skålen – men han sprang klockrent till mig på första försöket! 😊 Stort tack för att du lärt oss betinga inkallningsord, han kommer springande och slickar sig om munnen 🙂
Jag kommer inte på något negativt, det skulle vara att jag gärna hade gått ännu fler gånger 😉 Tycker det var lagom grupp, man hann få mycket hjälp och tips! Du är positiv, tydlig och bra på att visa och förklara hur man ska göra! Stort tack för bra valpkurs (vill även passa på att tacka för att man får gå så tidigt med valpen hos dig då flera andra verkar ha från 4 månader) och jag kommer säkert gå någon mer kurs hos dig!”

”Jag tycker kursen var toppen. Den var bättre än när jag gick med Spike. Tror att det beror på att vi inte var så många i varje grupp. Sedan hade vi bättre väder J Påverkade ju positivt J (har ju inget med upplägget att göra). Valpsläppet missade jag med Spike då jag var sjuk. Det var roligt. Alla är stolta över hur ens egen hund funkar med andra. Jag har inga förslag till förändringar i ditt upplägg, jag gillar helt enkelt!”

”Efter att ha gått hos dig på valpkurs med Bosse måste jag och Hanna säga att vi är mer än nöjda. Vi blev glatt överraskade av att vi fick hoppa in i kursen trots att vi missad det första tillfället. Vi tyckte att de små grupperna gjorde så att man fick bra kontakt med dig som tränare/ instruktör. Innehållet i kursen tyckte vi va bra. Det praktiska tillfället och då hundarna fick leka med varandra var extra spännande tyckte vi! Vi ser fram emot att gå flera kurser hos dig och är förväntansfulla på att förbereda Bosse inför framtiden med allt vad det innebär.”

”Stort tack för en superbra kurs! Vi är enormt tacksamma för att vi fick möjlighet att vara med trots att Shane inte är valp åldersmässigt. Det har varit väldigt lärorikt och vi har fått många bra tips på övningar. Shane tycker att det är superkul att träna och vi gör några av övningarna varje kväll. Att kampa och släppa leksaken när den passiv är hans favoritövning och när vi håller leksaken mot hjärtat sätter han sig snabbt. Utomhus brukar vi leka ”ping pong-leken” och han tar genast kontakt och kommer som ett skott när vi kallar in. Miljön på din kurs var perfekt för oss. Det kändes lugnt och tryggt och inhägnad tomt var ett stort plus.  Ser fram emot fler kurser! ”

”Tack igen för valpkursen, jag, Magnus och Sixten uppskattade den mycket och vi återkopplar till nästan dagligen 🙂 – bra upplägg med teori och ”praktik” varvat, bra grupp sammansättning, vi fick många bra praktiska råd och ”verktyg” som vi har kunnat använda i vår vardag, det var mycket bra att kunna träna på sin hund på plats tillsammans med andra hundar (”live” liksom), du Helena är en väldigt bra lärare och föreläsare och inspiration! Att se dig med valparna är en glädje! Hoppas vi ses på en fortsättningskurs!”

”Jag och Troy är jätteglada för att vi gick på din valpkurs. En kurs där kärleken och omtanken för hunden tydligt var i centrum och att det inte handlar om att få hunden att lyda utan att få hunden att vilja och tycka det är roligt och viktigt att samarbeta med människan. Både min man och jag har haft mycket nytta av din kurs och vi är båda nöjda”

”Tack för en väldigt fin valpkurs. Toppen med lätta konkreta övningar och bra kursupplägg med träff varje vecka. Extra bonus att det var få deltagare i gruppen och att Kosmos var med som kattexponeringJ. Tar tacksamt emot bilderna från sista teoritillfället. Hoppas att vi inom kort får tillfälle att gå kurs hos dig igen”

” Vi är så nöjda med att vi började tidigare än vad vi tänkt med valpkursen. Så mycket roligt vi hunnit göra och träna med vår valp Aska. Det är verkligen en kurs alla hundägare borde gå, det gör valp och hundlivet så mycket roligare när man kan göra något tillsammans och att man ser att det faktiskt ger resultat. Vi tycker att kursen lyckats med att förena praktik och teori. Att du sett till att kursen varit riktad generellt men också mycket mot vad vi som valpägare ”tampas” med just nu, dvs personlig träning. All denna träning har även kommit vår gamla hund tillgodo, han har liksom blivit yngre på nytt. Nu undrar jag när du tycker att man ska fortsätta med kurser typ vardagslydnad eller rekommenderar du något annan kurs?

”Jag gillade kursen eftersom du kommunicerar rakt och tydligt och ger många praktiska verktyg och övningar att testa. Glatt, naturligt och lättsamt”

”Vi är jätte nöjda med valpkursen. Känns som vi fått mycket bra tips och trix. Vår Pluto behöver träna mer på att hålla sig lite lugn, men det ger sig väl;) Det hade vi behövt mer övningar på. Lugna händer körde jag mycket med när han var ännu mindre, glömt bort att det fortfarande är en jättebra metod.  Bra och tydliga tips på att få bättre kontakt. Vi tyckte det var väldigt bra i dag när vi fick träna på inkallning utomhus. Vi blev ännu mer sugna att gå på fler kurser med Pluto efter det”

” Min samlade bild av kursen är enbart positiv och i synnerhet med anledning av ditt handlag och sätt att förmedla och visa på övningar och teorier. Möjligtvis att en bättre plats för övningarna skulle kunna finnas” 

Stort tack för en bra valpkurs! Tycker det har varit bra med liten grupp och att du har visat mycket på våra hundar. Kan inte komma på något förbättringsförslag på upplägg på kursen. Vi är alla helnöjda, barnen har lärt sig mycket och tyckt det var jättekul. Nöjdast är kanske Sally som ju fullkomligt förälskade sig i dig:)”

Vi tycker kursen varit väldigt bra och givande. Många saker att ta till sig och jobba vidare på. Riktigt kul att se att Teijo också tyckte det var kul med övningarna och att träffa de andra hundarna. ”

”Hej, jag och Ella är jättenöjda med kursen. Vi har fått verktyg som vi inte hade kunnat få på annat sätt känner jag. Bra mix av övningar och teori! Jag hittade kursen på nätet! Allt gott!”

”Vi är jättenöjda med kursen. Många bra kontaktövningar som vi använder oss av varje dag. Känns verkligen som att du tagit dig tid för alla hundar och det var bra att övningarna kunde individanpassas. Vi går gärna fler kurser hos dig. Jag är lite sugen på viltspår – vet du när du kommer att ha en sådan kurs? Tack och trevlig helg!”

”Bra : Lagom stora grupper, Du visar övningarna bra praktisktdu är lugndet finns tillräckligt med tid för att själv kunna prova övningarna 
Kan förbättras: Ja det är inte lätt …. Någon mer gång där inte nya övningar kommer utan att man kan praktisera igen , lite som sista gången. Kanske kunna maila en fråga var om man har något som man skulle vilja ha svar på och att svaren kommer på kvällen men till alla, då kan ju alla ta till sig av frågor och svar och att ingen fråga blir utpekad. 
Annars tycker jag kursen varit fantastisk och vi har lärt oss massor , nu är det bara att fortsätta med övningarna och utvecklas tillsammans. Tack !”

 ” Jag tycker om att det är små grupper, att man får personlig hjälp, att man får en komihåg lapp på övningarna man gjort(plus i kanten). Att förbättra vet ej, kanske vara på fotbolls plan, så man kan öva längre ifrån varandra.Men jag vet ej, jag är nöjd och vill gå fler kurser. ”

”Jag är mycket nöjd med kursen. Du verkar väldigt kunnig om hundar och har en väldigt fin kontakt med dem och lyckades skapa bra och öppen stämning vid kurstillfällena. Jag är också tacksam över de övningar vi fick som verktyg och önskar bara att jag själv hade mer tid att öva med Cookie…”

”Positivt är lätt: Proffsig/kunnig. Du är engagerad i alla hundarna och har verkligen ett stort hjärta för alla : ) Lagom stor grupp. Bra med teori-praktik-teori. Många bra tips! Negativ är svårt: Tänkte först att man inte får övningarna skriftligt. Men då måste man ju hem och skriva ner och då kommer man lättare i håg så det är positivt på ett sätt. Kommer inte på något annat.”

” Bra saker: – Du inger förtroende. Du är kunnig och pedagogisk. – Vi har fått mycket med oss, en hel radda med saker att tänka på och träna på. – Vi hade roligt under kursen och det är roligt att träna det vi lärt oss. Mindre bra sak: – Det enda vi kan komma på, är att det hade varit bra att få minnesstolpar med oss varje gång. Men har förståelse för att det kan vara svårt att hinna med att skicka ut, du har många kurser. Vi fixade det ändå.”

”Jag tycker att kursen varit inspirerande och bra. Man har fått många tips att jobba med. Det har varit bra att vi har varit få, så man har fått den hjälp man har behövt”

”Ester och jag är glada och nöjda med både dej och kursen. Bra med teorin och toppen att få det skriftligt sen 🙂 Funderar på förbättringsförslag men det blir inte många. Kanske att det ibland skulle vara bra när vi gör en övning att ta en i taget. Man lär sig väldigt mycket även av att titta på andra, när dom gör rätt men även när de gör fel :)”

VARDAGSLYDNAD & NOSARBETE

”I kursen Vardagslydnad och nosarbete, har jag fått teoretisk bakgrund samt fått prova på
konkret hur jag kan jobba i olika situationer. Som tex att jobba med motbetingning vid
hundmöten. Det har varit väldigt bra att få prova på spår och sök aktiviteter som man enkelt
kan göra hemma med sin hund. Jättebra kurs.”
”En bra kurs med bra blandning av lydnad och nosarbete. Då jag tycker lydnad är tråkigt men nödvändigt va detta en kurs som passade mig och Zingo. Lydnad med nosarbete som vi båda tycker är roligt. Fick förklaring som gör att jag förstod varför Zingo gör som han gör. Stopp ljuset är en sådan sak tex. Viltspåret va något som jag tyckte va riktigt kul och kommer fortsätta med. Och jag upplevde att även Zingo tyckte det va riktigt kul. Kanske viltspårkursen blir vår nästa kurs”
”Kursen är bra. Vi har lärt oss många praktiska tips på hur vi ska jobba med vår hund. Vårt problem är mycket energi som riktas åt andra håll än att följa husse och matte. Tack vare att vi inte var så många på kursen har vi kunnat få handfasta råd och fått se hur vi ska jobba med vår hund. Det hjälper även om resan blir lång.
Vi kan rekommendera kursen och Holmstorps. Det är ingen quick fix, men man får verktygen för att få ordning på sin hund. Bra!     ’Wachteltiken Nelly’ 

” Jag tyckte kursen var otroligt bra! Roligt och användbart upplägg med både vardagslydnad, aktiveringstips och mer avancerade nosaktiviteter!  Lärde mig massor av nytt och tyckte det var på en nivå som även funkade för mej, som förstahunds-ägare.  Att få gå viltspåret i slutet var roligast!”

”Jag vill tacka dig för en mycket bra hundkurs. Bra blandning mellan vardagslydnad och nosarbete. Jättekul att se Zixtens glädje i de olika övningarna och belöningen förstås. Jag kan inte säga att jag saknade något under kursen. Om det skulle va något så skulle jag gärna vilja ha lite litteraturtips som du skulle kunna rekommendera under kursens gång. Jättebra gruppstorlek. Att kursen låg en gång i veckan var bra för då hann vi träna lite emellan. Nu vill man bara gå vidare i träningen.”

”Tack för en bra blandad kurs, toppen att jag fick mixa med mina två hundar.tycker om att få en inblick i olika nosarbeten , både i skog och inomhusträning.Man får en kick och vill prova allt när du berättar. Själv klart ska man träna på lydnad (men inte lika kul), därför roligare med blandkurs. Tusen tack. Ses snart igen. ”

” Tack för en jätte bra kurs. Den har varit väldigt lärorik för jag har lärt mig mer vad Wille kan. Han har blivit duktig nu att gå fot lös bredvid mig o det kunde han inte förut innan kursen. ”

JAKTAPPORTERING – GRUND

”Min springer spaniel-kille Rasmus på 5 månader och jag är mycket nöjda med att ha gått på kurs för Holmtorps hundkurser. Helena anpassade övningarna efter ekipagens förutsättningar och hon jobbar med mjuka metoder som inte stressar hundar eller förare. Vi har fått möjlighet att i lugnt tempo lära oss grundmomenten i apportering/jakt. Jag kan varmt rekommendera Helena och Holmstorps hundkurser.”

”Jag tycker den kväll vattenapportering var jättebra, bara lite synd att vi bara kunde göra övningen en gång. Annars tycker jag att jag fick bra tips/övningar för apportering. Ibland tyckte jag att terrängen var lite svårt att göra vissa övningar. Jag behövde lite mer hjälp med vissa övningar som var svårt att få pga du kunde inte komma för nära pga Maara tycker så mycket om dig.”

JAKTAPPORTERING – FORTSÄTTNING

”Tycker att vi har lärt oss massor på kursen! Du har visat oss på ett bra sätt. Lätt att förstå. 
Tycker dock att varje tillfälle kunde varit lite längre tid, tiden går så fort när man har kul:-)
Hoppas på drop-in! Ses snart hoppas vi!” 

NOSEWORK 1

”Jag och Milija tycker att kursen var jätterolig och du är en mycket bra instruktör! Tack för en fin kurs”

”Tack för mycket roliga och givande dagar och något som jag och Thea helhjärtat kommer att satsa på! Tycker hela kursen hade ett bra upplägg och lagom mycket teori som huvudet klarade av för stunden. Precis som du sa, 5 ekipage på så liten yta och ändå funkade det så bra. Men finns det hjärterum, finns det stjärterum. Dessutom, och har sagt det förr, är du så mjuk och fin och krånglar inte till det. Ser fram emot noskursen steg 2 till våren … Sist, men inte minst,  så kan jag numera inte påbörja motionsspåret på Krokhöjden, för NÅGON sliter och drar i kopplet och talar om för mig att jag går åt FEL håll! Dra ända in i skogen, när vi ska gå in bland husen på Bunsövägen??!! Tant Helena, vi är häääär nuuuu!!!!”

”Det har varit en intressant och lärorik kurs. Roligt att prova på något nytt och att se sin hund fatta galoppen. Bra upplägg och vi fick prova på olika delar. Lagom med teori. Jag är jättenöjd. Ska bli kul att fortsätta träna.”

”Tack för trevlig och kul kurs. Toppen för Hasse och mig att vi var en så liten grupp. För oss hade det nog varit bättre med två veckor mellan tillfälle 1 och 2 så att vi hade haft mer tid för träning. Du är en fantastisk lugn och trygg kursledare”

NOSEWORK 2

”En otroligt givande och spännande fortsättningskurs. Nose Work = verkligen Team Work ut i tass- och fingerspetsarna. Så roligt att se hur snabbt hundarna snappade upp vad dom förväntades göra, oavsett doftämne. Ett suveränt tillfälle att lära sig att fokusera och koncentrera sig på att läsa av sin hund. Nose Work är (med dom två kurserna i ryggen) en sport att utvecklas i och som är ”lätt” att praktisera i vardagen … precis när som helst och var som helst. Jag själv har haft svårt att få till det och tyckt det varit omständigt, även fast vi i stort sett är i skogen dagligen, att lägga spår och allt vad det innebär runtomkring. Kändes dessutom på riktigt, då vi fick testa på sök i en ”stökig” galleria och till och med gå ett tävlingsinriktat doftprov i en stor och fin hundhall. Tid och rum stannade och fokuseringen låg på topp! Med andra ord ett mycket bra upplägg av en (som vanligt) lugn, avslappnad, peppande och duktig kursledare … som smittar av sig på både hund och förare. En av dom roligaste kurserna, tyckte både jag och Thea och som jag varmt kan rekommendera.”

”Jag och min borderterrier Zigge har tyckt att denna kurs har varit oerhört givande. Det känns som om vi har fått ett bättre samarbete och vi har hittat något som vi båda tycker är riktigt kul!  Nosework 1 tyckte vi båda var så himla roligt så det föll sig naturligt att fortsätta med kurs nr 2. Här har vi jobbat vidare med ytterligare en doft och fått många bra tips och idéer på hur vi kan utvecklas. Zigge och jag kommer efter denna kurs att fortsätta med Noseworker på egen hand och nu vet jag hur jag lite mer om hans kapacitet så jag kommer att utmana honom ännu mer. Dessa kurser har fungerat utmärkt för oss tidsmässigt (dagtid) och det känns väldigt lyxigt att det inte är så många deltagare vid varje kurs, detta är verkligen en stor fördel hos Holmstorps hundkurser!  Jag kan verkligen rekommendera Holmstorps hundkurser för alla mina hundvänner! Nu kör vi vidare och snart börjar viltspår! Det ska bli jättekul och det ser vi så fram emot! Mvh Nina & Zigge”

RALLYLYDNAD – GRUND

” Jag tyckte om kursen och det var kul att göra något annat med Lukas.
Övningarna förklarade du bra och vi hade också god tid på oss att öva. 
Gruppstorleken var ok, men får inte vara större (7 deltgagare i gruppen)
Också bra med alla små knep hur hunden gör vissa saken och varför – eller varför inte.
 
Som hel nybörjare till träning med hund kände jag mig ibland lite förvirrad, men det blev bra till sist.”

”Hej! Nu har vi startat i rallylydnad och det gick kanon…  Rusty fick 99 p och Billy 94. Greta fick 81 p så alla blev vi godkända! Du ska ha en stor eloge för din kurs för den har varit en mycket bra grund för fortsatt träning.”

RALLYLYDNAD MED INRIKTNING PÅ TÄVLING

”Här kommer mina tankar kring rallylydnadskursen. Teoripasset: Tycker det är bra att starta med ett teoripass och även få anteckningarna att gå tillbaka till. Praktiska övningar: Helt OK att blanda olika nivåer, i alla fall nybörjar och fortsättning Bra genomgång olika moment, ”vad tänka på” Bäst av allt: Din erfarenhet. Du delar med dig av dina erfarenheter från banvandring, vad domarna tittar på, målgång, vad ger avdrag mm Tror det är jättebra att ha den informationen i bakhuvudet under hela tiden som man tränar. Förhoppningsvis är det då något som bara finns när man kommer ut på tävling.”

”Här kommer en liten utvärdering för Rallylydnad fortsättning: Jag tycker det har varit en bra, intressant och rolig kurs. Tycker att det på ett sätt var bra att vi inte var så många, för då hinner man med mycket mer och kan få ännu mer hjälp av dig med det man behöver. Men på ett annat sätt synd eftersom man då missar lite av fokusträningen som man annars får lite gratis när man är en större grupp. Jag tycker det var bra att vi körde teorin först och sedan hade fokus på skyltar/banor.  Jag tycker det är roligt att gå på kurs hos dig! 🙂 Det är alltid positivt och bra energi.”

AKTIVITET & BALANS

”Tack för en lärorik kurs! Nala och jag har lärt oss många små trick. Framförallt har jag lärt mig hur vi ska komma vidare när vi har börjat på ett trick och fastnat. 
Hur jag kan få Nala att ”frysa” innan hon får godis, vilket gör träningen lugnare. 
Ser framemot näst kurs! 

VILTSPÅR

” Jättebra, bra fördelning teori/praktik under båda dagarna och bra omgivning att göra denna kurs. Jag tyckte det var bra med tre personen annars bli det långt väntetid och jag kan tänka mig att betala lite mer för en kurs med tre.”

INFÖR NYÅR

”Hej Helena och tack för en bra kurs! Här kommer min utvärdering:
Har fått många bra tips och framförallt en djupare förståelse för hundens rädslor och hur man kan jobba med dem med sin hund. 
Det som var nytt för mig är efterchockbehandlingen. Mycket viktigt!
Var ute efter handfast handlingsplan och det har jag fått. 
Har också fått kunskap i hur man kan hjälpa hunden i förebyggande syfte och tips på roliga, lekfulla aktiviteter.
Du får högsta betyg av mig och Lisa!
Tycker att det är märkligt att det bara blev två deltagare. 
Är övertygad om att målgruppen och behoven är mycket stora! ”